Evenimentul Zilei > Actualitate > Satu Mare. Criminalul din Satu Mare și-a ucis vecinele pentru 3.000 de euro și 900 de lei
Satu Mare. Criminalul din Satu Mare și-a ucis vecinele pentru 3.000 de euro și 900 de lei

Satu Mare. Criminalul din Satu Mare și-a ucis vecinele pentru 3.000 de euro și 900 de lei

Autorul dublei crime care a oripilat o țară întreaga, Marin Pinte și-a ucis vecinele cu un ciocan.

Judecătorii de la Tribunalul Satu Mare, care au dispus arestarea pentru o perioadă de 30 de zile a lui Marin Pinte, din localitatea Bârsăul de Sus, susțin că acesta a dat dovadă de o cruzime ieșită din comun. Mai exact, magistrații susțin că Pinte a folosit un ciocan, cu care le-a lovit pe cele două femeie, în zona capului, până când s-a rupt coada. Mai mult, martorii susțin că pe jos și pe mobila din camera crimei erau creierii celor două femei. ”În urma cercetării locului faptei au fost identificate cadavrele numitelor F.A. O.A. care prezentau multiple lovituri la nivelul capului, cadavrele se aflau într-un hol îngust ce ducea spre etajul locuinţei (mansardă) cu capetele orientate spre colţul stâng al peretelui exterior pe care se afla un geam întredeschis. La faţa locului a fost găsită arma crimei, sub cadavrele victimelor, respectiv un ciocan de dimensiuni mici, având baza de 2 cm., iar coada acestuia a fost găsită într-o cutie de carton aflată lângă cadavrele victimelor. În urma cercetărilor s-a constatat că, în data de 10.12.2019 numitul Pinte Marin a pătruns, printr-o modalitate care încă nu a fost stabilită, în locuinţa victimei F.A., i-a aplicat acesteia şi victimei O.A. multiple lovituri în zona capului cu un ciocan, după care a sustras de la faţa locului suma de 3.300 euro şi suma de 900 de lei”.

Polițiștii judiciariști susțin că Pinte a lucrat în Franța, împreună cu fiul proprietarei casei în care au fost găsite cele două cadavre, și astfel a aflat că acesta a trimis acasă o sumă de bani, estimată la 3.500 de euro. Ulterior, în ziua crimei, Pinte, care era un om foarte violent, acesta fiind condamnat în trecut pentru tentativă de omor, și a executat șase ani de închisoare, s-a întâlnit cu soțul primeia dintre victime, care făcea țuică de prune. Așa s-a gândit că este momentul să acționeze și a mers spre locuința respectivă, unde a intrat pe ușa din spate, mai spun anchetatorii. A atacat-o pe proprietara casei cu un topor, după care a început să caute suma de bani trimisă de fiul victimei. În timp ce căuta prin lucrurile victimei, în locuință a intrat o altă vecină care a vrut să își întrebe prietena dacă nu cumpără pături de la doi romi din Ungaria, care au rămas în fața casei. Pentru a nu fi prins, Pinte a tăbărât și pe a doua femeie pe care a ucis-o rapid. La final, a pus cele două cadavre unul peste altul și le-a acoperit cu o pătură. A furat din caza victimei suma de 3.300 de euro și 900 de lei.

Pinte a fost depistat cu ajutorul unui câine special antrenat de la Poliția Baia Mare.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.