Evenimentul Zilei > Actualitate > Şarpele uriaş care a semănat teroare timp de 10 milioane de ani. Cel mai terifiant monstru de pe planetă | GALERIE FOTO
Şarpele uriaş care a semănat teroare timp de 10 milioane de ani. Cel mai terifiant monstru de pe planetă  | GALERIE FOTO

Şarpele uriaş care a semănat teroare timp de 10 milioane de ani. Cel mai terifiant monstru de pe planetă | GALERIE FOTO

Titanoboa, cel mai mare şarpe de pe planetă, a trăit în pădurile tropicale 60 de milioane de ani. În prezent, cel mai mare şarpe din lume e Anaconda.

Gândiţi-vă că Titanoboa avea 14 metri şi cântărea o tonă. Acesta din urmă fiind strămoşul şerpilor BOA şi Anaconda. Un Titanova putea înghiţi crocodili întregi şi era prădătorul suprem al pădurilor tropicale din America de Sud, conform BBC News.

Acest şarpe uriaş nu era însă veninos, ci îşi omor victima prin strangulare. În 2002, oamenii de ştiinţă au descoperit fosilele acestor şerpi alături de fosilele altor animale preistorice: ţestoase de mărimea unei mese de bucătărie şi crocodili gigantici. Fosilele datau din Paleocen.

"Niciodată nu m-aş fi aşteptat să descopăr un şarpe atât de mare. Cea mai târâtoare din zilele noastre este pe jumătate cât Titanoboa", a declarat doctorul Carlos Jaramillo, de la Institutul de cercetare Smithsonian, pentru BBC.

"Era cel mai mare prădător pe uscat", declară doctorul Jonathan Bloch, paleontolog la Muzeul de Istorie Naturală din Florida.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: