Evenimentul Zilei > Actualitate > Sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou în vremea COVID. Credincioșii sunt chemați să respecte restricțiile sanitare
Sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou în vremea COVID. Credincioșii sunt chemați să respecte restricțiile sanitare

Sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou în vremea COVID. Credincioșii sunt chemați să respecte restricțiile sanitare

Sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor a început de joi, 21 octombrie, odată ce Sfintele Moaște au fost scoase în pridvorul Catedralei din Dealul Patriarhiei.

Sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou a început încă de la prima oră, când moaștele sfântului au fost scoase și așezate spre închinare în pridvorul Catedralei din Dealul Patriarhiei.

Mai multe zeci de de credincioși au asistat la această manifestare, care a avut loc de la ora 7.00, în prezența arhimandritului Clement Haralam, marele eclesiarh al Catedralei. Sfintele Moaşte ale Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, ale Sfântului Cuvios Ioan Iacob de la Neamţ, ale Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena şi ale Sfântului Nectarie de la Eghina au fost scoase spre închinare în pridvorul Catedralei Patriarhale. Ulterior, la finalul săptămânii, sâmbătă, acestea vor fi așezate în Baldachinul Sfinţilor.

Sfintele moaște vor fi lăsate afară, pentru ca orice credincios dorește să se poată închina la ele, până joia viitoare. Apoi vor fi readuse și așezate în Catedrala Patriarhală.

Sursa foto: EVZ

Sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, cu respectarea regulilor pandemice

La manifestările religioase, organizate de Arhiepiscopia Bucureştilor în colaborare cu Patriarhia Română, pentru Sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, vor trebui respectate mpsurile sporite de precauţie, ordine şi protecţie igienico-sanitară impuse de autorități.

Sărbătoarea dedicată Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou are loc în condițiile în care Bucureștiul se confruntă cu o gravă criză sanitară, ca urmare a creșterii numărului de cazuri provocate de COVID-19.

„În contextul sever al pandemiei de COVID-19, în care Biserica însăşi a desfăşurat o intensă campanie de promovare şi conştientizare a regulilor igienico-sanitare, subliniind firescul şi necesitatea ascultării de sfatul medicilor, pentru organizarea în condiţii de reală siguranţă a sărbătorii Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou din acest an au fost luate şi vor fi respectate mai multe măsuri speciale”, a precizat Patriarhia Română.

Reacția Patriarhiei: Biserica Ortodoxă este împotrivă „genului” Discriminarea cruntă, prin tăcere, a neutrului
Sursa foto: EVZ

Programul manifestărilor

Programul liturgic stabilit de organizatorii în aceste zile de sărbătoare se vor desfășura după următorul orar:

Astfel, joi, vineri, sâmbătă şi lunea viitoare vor fi oficiate slujbe religioase în Catedrala Patriarhală cu un număr de maximum 70 de credincioşi.

Marţi, 26 octombrie, de sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, de la ora 9,30, se va săvârşi Sfânta Liturghie la Altarul de vară de lângă Catedrala Patriarhală.

Miercuri, 27 octombrie, la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, la Altarul de vară de lângă Catedrala Patriarhală, va fi săvârşită Sfânta Liturghie arhierească de către Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, împreună cu un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi. Aceasta va începe de la ora 9,00.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: