Șapte medici de la clinica unui politician, trimiși în judecată. Atestate pentru șoferi, eliberate ilegal

Mii de șoferi au beneficiat de documentele necesare practicării meseriei, fără să fi trecut prin fața unei comisii medicale. Șapte medici au fost trimiși în judecată.

Șapte medici, angajați ai unui cabinet din Brașov care eliberează atestate medicale pentru conducătorii auto, sunt cercetați, sub control judiciar, într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals, a anunțat Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Brașov.

Surse apropiate anchetei, citate de bizbrasov.ro, arată că firma care deține clinica percheziționată în iulie 2019, Profimar LM Clinique, aparține consilierului local PSD Marius Bunghiuz, în timp ce pe lista medicilor anchetați se află și soția acestuia, Laura.

Din datele furnizate de anchetatori reiese că aproape 4000 de atestate medicale pentru șoferi au fost semnate și parafate ilegal la cabinetul medical.

Medicii au fost cercetaţi, sub control judiciar, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu şi fals intelectual, fiecare câte 262 acte materiale în formă continuată, respectiv participaţie improprie la fals intelectual, 291 acte materiale în formă continuată. În total 3871 de documente semnate parafate sau eliberate pe baza parafelor medicilor în cauză.

Poliţiştii braşoveni au anunțat că, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov, au finalizat cercetările şi referatele de trimitere în judecată în cazul celor şapte medici reţinuţi în iulie, după percheziţiile efectuate la cabinetul unde aceştia erau angajaţi să emită avize psihologice.

Conform unui comunicat al IPJ Braşov, cercetările au vizat activitatea infracţională a inculpaţilor, care, în calitate de medici care îşi desfăşurau activitatea în cadrul unei comisii medicale, nu şi-ar fi îndeplinit atribuţiile de serviciu prevăzute de legislaţia în vigoare, care presupun obligaţia de examinare medicală a persoanelor care s-au adresat unităţii în cauză, în vederea obţinerii unui aviz de aptitudine medicală/aviz psihologic necesar ocupării unor funcţii.

„Toţi medicii specialişti, membri în comisie, cu toate că figurează ca angajaţi ai societăţii comerciale, şi-ar fi desfăşurat activitatea profesională zilnică în cadrul altor unităţi/cabinete medicale, nefiind prezenţi la sediul persoanei juridice percheziţionate. Aceştia s-ar fi prezentat ocazional, însă s-ar fi ocupat doar de semnarea şi parafarea fişelor medicale înregistrate în perioada anterioară, nu de examinarea medicală propriu-zisă a persoanelor care solicitau emiterea avizelor medicale”, a precizat IPJ Braşov