Şapte ani de închisoare. Un bărbat a apărut în faţa instanţei din Rotorua acuzat că a accesat un site de pizza fără să plătească. Mai multe luni bărbatul a obținut în mod ilegal pizza și băuturi. Gemini Rerekowhai Dixon, 33 de ani, din Rotorua este judecat pentru că a accesat un sistem informatic. Şi anume site-ul de comandă online Hell Pizza.  Bărbatul obținerea ilegal alimente și băuturi în perioada 30 mai – 11 august 2020.

Şapte ani de închisoare! A comandat pizza gratis mai multe luni

El s-a prezentat în fața judecătorului Greg Hollister-Jones dar nu s-a apărat absolut deloc.  Bărbatul a fost arestat preventiv. Acesta trebuie să apară iar în faţa instanţei pe 12 februarie la ora 10 dimineața, când trebuie introdusă o cerere.

Polițiștii spun că bărbatul „a obținut bunuri, anume pizza și sucuri, în mod necinstit și fără niciun drept”, dar nu au detaliat și modul în care a făcut acest lucru.

El a fost adus în sala de judecată săptămâna aceasta, fără să scoată o vorbă, și ar urma să apară din nou în instanță săptămâna viitoare, când ar putea fi condamnat.
Dacă va fi găsit vinovat, poate sta la închisoare până la 7 ani. A fost reprezentat de Erin Reilly. Infracțiunile prevăd o pedeapsă maximă de închisoare de șapte ani, relatează reddit.

Internauţii s-au revolat când au aflat de pe social media ce pedeapsă i se pregăteşte bărbatului pentru presupusa pedeapsă:

„7 ani? Puteți bate pe cineva până îl omorâţi și veţi primi o pedeapsă de omor mai mică de atât. Wtf?”, a scris cineva.
„Depinde ce este „asta”, încă nu este clar ce a făcut. Infracțiunea pentru care a fost acuzat, în linii mari, cu un sistem informatic, este o infracțiune care poate acoperi o gamă largă de scenarii, iar un maxim de șapte ani este, în opinia mea, inadecvat pentru ceea ce se crede că a făcut. Să așteptăm și să vedem ce iese”, a scris alt comentator.
„Aș presupune că bărbatul a folosit pur și simplu dispozitivul altcuiva cu numele de utilizator / parola / detalii de plată salvate fără permisiune”.