Evenimentul Zilei > Economie > Șantaj, ministrul de Interne și mafia din Italia. Legătura cu Galați
Șantaj, ministrul de Interne și mafia din Italia. Legătura cu Galați

Șantaj, ministrul de Interne și mafia din Italia. Legătura cu Galați

Șantaj. Acuzații grave privind ministrul de Interne. Legături cu mafia italiană și un important investitor din Galați. Matteo Salvini și Luigi Di Maio, personaje principale.

Galați, băgat într-un scandal mafiot de șantaj. Producătorul indian de oţel ArcelorMittal şi grupul local de transport Atlantia sunt acuzate de ministrul italian al Industriei, Luigi Di Maio, că încearcă profite prin şantaj de Guvern în disputele lor separate cu autorităţile de la Roma. Potrivit Reuters, declaraţia sa privind acest șantaj vine după cea a ministrului de Interne italian, Matteo Salvini, care a arătat un oarecare sprijin Atlantia SpA, cea mai mare companie de infrastructură din lume. Săptămâna aceasta, Di Maio a ameninţat că va revoca concesionarea autostrăzilor gestionate de Autostrade per l'Italia, subsidiară a Atlantia, după prăbuşirea unui viaduct anul trecut pe autostrada A10, în regiunea oraşului italian Genova, care a provocat decesul al 38 de persoane.

"Dacă cineva vrea să fie de partea Atlantia sau a Arcelor Mittal care folosește un șantaj împotriva statului şi cer dispensă prevăzută prin lege (în cazul Arcelor) ameninţând cu închidperea oţelăriei, eu sunt alături de angajaţi şi nu voi fi niciodată de partea multinaţionalelor care şantajează statul", a spus Di Maio într-o postare video pe contul său de Facebook.

Anul trecut, ArcelorMittal a preluat oficial cea mai mare oţelărie din Europa, Ilva (Italia), întărindu-şi poziţia pe piaţa europeană, pe fondul temerilor sindicatelor privind păstrarea locurilor de muncă.

Ilva, aflată în oraşul Taranto din sudul Italiei, producea anual nouă milioane tone de oţel, aproximativ 40% din producţia de oţel a Italiei, şi îl furniza producătorilor auto, de echipamente electrice şi constructorilor de nave. Guvernul italian a preluat temporar controlul la Ilva, pentru a supraveghea lucrările de curăţare ale acestei oţelării implicate într-un scandal de poluare.

ArcelorMittal intenţionează să investească în Ilva 2,4 miliarde de euro (2,7 miliarde de dolari), pentru a majora producţia şi a face oţelăria mai sustenabilă.

Grupul ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgică şi minieră din lume, prezentă în peste 60 de ţări, în 18 dintre acestea având unităţi proprii de producţie. Liberty a achiziţionat recent activele ArcelorMittal din Europa, printre care şi fostul Sidex Galaţi.

 

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: