Evenimentul Zilei > Social > CEI MAI SÂNGEROŞI CRIMINALI şi viaţa pe care o duc la Delfinul Negru, PENITENCIARUL-COŞMAR al Rusiei. Galerie foto
CEI MAI SÂNGEROŞI CRIMINALI şi viaţa pe care o duc la Delfinul Negru, PENITENCIARUL-COŞMAR al Rusiei. Galerie foto

CEI MAI SÂNGEROŞI CRIMINALI şi viaţa pe care o duc la Delfinul Negru, PENITENCIARUL-COŞMAR al Rusiei. Galerie foto

Unde sunt trimiși cei mai înfiorători criminali care ajung pe mâna justiției? În Rusia, locul se numește Delfinul Negru și este o adevărată fortăreață, una impenetrabilă, ar spune unii. Cu măsuri de securitate care întrec orice așteptări, deținuții condamnați spre a-și petrece restul vieții după gratii nu au nicio șansă de scăpare

Colonia Penală nr. 6 din Instituția Guvernamentală a Penitanciarelor, cunoscută și ca Închisoarea „Delfinul Negru” este o închisoare din Rusia situată în orașul Sol-Ilețk din Regiunea Orenburg, în apropierea graniței cu statul Kazahstan. Numele neoficial al acesteia, după care a ajuns și să fie cunoscută și temută, provine de la o sculptură din curte. Ornamentul al unei fântâni, care reprezintă un delfin negru, a fost realizat de deținuții din penitenciar.

Delfinul negru este una dintre cele mai vechi instituții penitenciare și este considerată cea mai dură închisoare rusă, fiind subiectul a numeroase polemici, articole de presă și documentare, dintre care poate cel mai faimos este cel al National geographic, din care sunt extrase imaginile din galerie.

Aici se află circa 700 de condamnați la închisoare pe viață, fiind considerați „cei mai răi dintre cei răi”. vorbim despre criminali brutali și sângeroși, canibali, teroriști, ucigași în serie sau așa-numiții maniaci.

Măsurile de securitate sunt, și ele, excepționale. Astfel, la sosirea în penitenciar, noii deținuți sunt legați la ochi pentru a nu cunoaște amplasarea clădirilor și a concepe vreun plan de evadare. Deținuții sunt supravegheați video non-stop, camerele fiind pornite și monitorizate și zi și noapte.

Celor încarcerați nu li se permite să stea pe paturi în timpul zilei. În timpul deplasării în incinta închisorii, prizonierii sunt încătușați cu mâinile la spate și merg în poziția „aplecat”, cu capul înainte. La fiecare 15 minute, gardienii verifică dacă fiecare deținut respectă regulile.

Deținuții sunt hrăniți cu supă de patru ori pe zi și au dreptul la cărți, ziare și radio. Nimeni nu a reușit să evadeze vreodată din Delfinul Negru.