Evenimentul Zilei > Actualitate > „Samuraii albaştri” şi „lupii albi”, în semifinale la Cupa Asiei
„Samuraii albaştri” şi „lupii albi”, în semifinale la Cupa Asiei

„Samuraii albaştri” şi „lupii albi”, în semifinale la Cupa Asiei

Japonia s-a calificat în semifinalele Cupei Asiei, turneu care se desăşoară în Qatar, învingând dramatic, cu scorul de 3-2, selecţionata ţării gazdă.

Golul decisiv a fost marcat în ultimele momente de joc de către Masahiko Inoha, punând capăt speranţelor echipei din Qatar de a se califica, pentru prima oară în istorie, în semifinalele Cupei Asiei. Japonia caută cel de-al patrulea titlu în această întrecere, care ar fi un nou record. Echipa lui Alberto Zaccheroni va întâlni în penultimul act învingătoarea din meciul de azi dintre Iran şi Coreea de Sud.

Ieri, Qatarul a deschis scorul, în minutul 12, prin atacantl născut în Uruguay, Sebastian Soria. Japonia a restabilit egalitatea după o jumătate de oră de joc, Kagawa – jucătorul lui Borussia Dortmund – reulând cu capul o centrare excelentă a lui Okazaki. În repriza secundă, gazdele, care ocupă locul 105 în ierarhia FIFA, au trecut din noul la conducerea jocului, prin Fabio Cesar, însă niponi – cu un om mai puţin pe teren din minutul 62 – au egalat repede, prin acelaşi Shinji Kagawa.

În celălalt sfert de finală al Cupei Asiei, Uzbekistanul a învins Iordania cu 2-1, în faţa a doar 16.000 de fani adunaţi în tribunele arenei Khalifa. Uzbecii, care s-au calificat pentru prima oară în semifinale, vor juca împotriva Australiei sau Irakului. În meciul cu iordanienii, uzbecii – porecliţi "lupii albi" – au marcat două goluri rapide în startul reprizei secunde, prin Ulugbek Bakaev, fostul jucător al lui ŢSKA Moscova. Iordania a marcat prin Bashar Bani Yanseen, în minutul 57, însă nu au reuşit să întoarcă scorul.