Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis i-a invitat pe români să joace golf: „Un sport care nu este deloc exclusivist.″
Iohannis i-a invitat pe români să joace golf: „Un sport care nu este deloc exclusivist.″

Iohannis i-a invitat pe români să joace golf: „Un sport care nu este deloc exclusivist.″

Prezent sâmbătă în satul Pianu de Jos (comuna Pianu, județul Alba), președintele Klaus Iohannis le-a transmis românilor că ar fi minunat dacă ar juca golf, sport despre care consideră că nu este deloc exclusivist.

Șeful statului a completat că oricine, indiferent de vârstă, poate juca golf. La Pianu de Jos a fost amenajat primul teren de golf în România după 1989. „Golful se poate practica la orice vârstă și încurajez pe cât mai mulți să descopere acest frumos sport, care oferă multe satisfacții″, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Liderul de la Cotroceni s-a deplasat în Transilvania pentru a participa la un eveniment organizat de compania Dacia Renault. În prim-plan au fost decernarea premiilor Cupei de Golf „Paul Tomiţă” şi prezentarea noii versiuni Dacia Duster.

„Mă bucur să întâlnesc aici atâția oameni pasionați de golf, un sport care nu este deloc exclusivist și care oferă un foarte bun prilej de a petrece mai mult timp în natură, de a face mișcare, mai ales în acest context pandemic care face dificilă practicarea multor sporturi”, a adăugat președintele.

Iohannis apreciază terenul de golf din Transilvania

Ulterior, Iohannis a subliniat că performanţa sportivă inspiră şi îi motivează pe oameni să fie mai buni. La un moment dat, jurnaliștii l-au întrebat când a jucat golf ultima oară. Iohannis a spus că în urmă cu doar câteva săptămâni, tot la Pianu de Jos.

„Terenul acesta este foarte bun şi foarte frumos, este un teren în mijlocul naturii. Foarte multă natură, foarte multe zone lăsate sălbatice… Privelişti foarte frumoase şi un teren foarte bine întreţinut… Este enorm de mult de lucru pentru a întreţine un astfel de teren”, a afirmat şeful statului, conform Agerpres.

Pianu de Jos este localitatea natală a lui Paul Tomiţă, cel care l-a învăţat acest joc pe Regele Mihai. Clubul de Golf „Profesor Paul Tomiţă” a fost înfiinţat în 1995, iar în 2001, a fost organizat primul turneu de golf din România (n.r. – după 1989).

Un moment așteptat cu mare interes de jurnaliști a fost testarea noului model Dacia Duster, varianta facelift, produsă la Mioveni. „Am urcat astăzi la volanul noului Duster, o mașină produsă în România și deja celebră în Europa. Chiar și în condițiile pandemiei, am apreciat modul în care în industrie, și în economie în general, firmele s-au pregătit și s-au adaptat corespunzător pentru continuarea activităților economice în condiții de siguranță.

Mesaje pentru firmele din România

Știu că v-a fost greu tuturor, sunt aici reprezentanți ai mai multor firme din România, însă mă bucur că, împreună, am reușit să trecem peste ce a fost mai greu, în principal datorită vaccinării, care a atenuat în mare măsură criza.

Totuși, unele probleme ale lanțului de aprovizionare, și nu mă refer aici doar la situația componentelor electronice, și-au pus amprenta deja pe prima jumătate a acestui an. Dacă luăm doar exemplul Daciei Duster, vânzarea a aproape 2 milioane de mașini în ultimii 12 ani reflectă cu certitudine menținerea unei poziții privilegiate în rândul preferințelor clienților.

Vă amintiți poate că, în cadrul unei vizite anterioare la fabrica Mioveni, am testat Dusterul și v-am spus că îmi place. Și cum arată, și cum se simte la condus. Am avut astăzi ocazia să conduc varianta facelift, iar experiența a fost pe măsura așteptărilor.

Viitorul înseamnă însă mai mult, atât pentru producătorii de automobile, cât și pentru segmentul de piață reprezentat de furnizori. Și am certitudinea că industria auto românească poate mai mult. Încurajez guvernul și mediul de afaceri să mențină un dialog permanent, mai constructiv și mai orientat spre rezultate”, a declarat Iohannis.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: