Evenimentul Zilei > Actualitate > Salvamontișii au emis o avretizare. Risc maxim de avalanșă în Masivul Ceahlău
Salvamontișii au emis o avretizare. Risc maxim de avalanșă în Masivul Ceahlău

Salvamontișii au emis o avretizare. Risc maxim de avalanșă în Masivul Ceahlău

Salvamontiștii au emis o avertizare de risc maxim de avalanșă în Masivul Ceahlău și îi sfătuiesc pe turiști să evite ascensiunile pe munte.

Salvamontiștii au emis o avertizare de risc maxim de avalanșă în Masivul Ceahlău și îi sfătuiesc pe turiști să evite ascensiunile pe munte. În zonă ninge, vizibilitatea este foarte redusă și, conform prognozelor, vremea se va menține la fel până la începutul săptămânii viitoare.

Chiar dacă salvamontiștii atrag atenția și îi sfătuiesc pe turiști să nu urce pe munte în aceste zile, sunt și inconștienți care nu iau în calcul avertismentele. În condițiile în care cantitatea de zăpadă în zona superioară depășește 120 de centimetri, iar în acumulări se ajunge până la 4 metri, pericolul producerii de noi avalanșe de gradul V din cinci este iminent.

Șeful serviciului Salvamont, Raul Papalicef, spune: Raul Papalicef: Traselee sunt închise în totalitate, cu excepția a trei rute pentru care practic nu putem garanta. Deci, nu există o garanție 100% că nu o să se întâmple nimic acolo. Lutu Roşu, cu probleme la ieșire acolo, aria din zona… fața de zăpadă din zona cabanei Dochia prezenta fisuri adânci încă înainte de începerea ninsorii. Este Jgheabul cu Hotar, care noi credem că este relativ cel mai sigur traseu la ora actuală. La această oră, în Masivul Ceahlău continuă să ningă și vizibilitatea este foarte redusă.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: