Evenimentul Zilei > Politica > “Salvăm CLUJUL! De București.” Mesajul controversat de pe un panou electoral al UDMR provoacă DISCUȚII APRINSE | FOTO
“Salvăm CLUJUL! De București.” Mesajul controversat de pe un panou electoral al UDMR provoacă DISCUȚII APRINSE | FOTO

“Salvăm CLUJUL! De București.” Mesajul controversat de pe un panou electoral al UDMR provoacă DISCUȚII APRINSE | FOTO

Un panou electoral al UDMR stârneşte controverse în mediul online. Organizaţia maghiară a ales să se promoveze în Cluj-Napoca printr-un mesaj considerat de unii comentatori ca fiind separatist.

"Salvăm Clujul! De Bucureşti.", se poate citi pe un panou stradal instalat în Cluj-Napoca. 

Mai jos este adăugat mesajul "Taxele noastre să îmbogăţească Ardealul. Nu Capitala!".

În mediul online, mesajul de pe panoul respectiv a dus la discuții aprinse, iar multe persoane s-au declarat indignate că asemenea mesaje pot să ducă la o accentuare a rasismului.

Reprezentanţii UDMR afirmă că e un mesaj strict pe teme fiscale, fără nicio tentă separatistă.

"Am văzut panoul. Există, dar a fost pus de organizaţia naţională, nu de UDMR Cluj. Se referă la taxe. Dacă cineva citeşte textul cu bună credinţă, vede că nu are nimic separatist. Dacă vin naţionaliştii şi o iau pe arătură, atunci se poate interpreta naţionalist. Eu nu văd nimic naţionalist în chestia asta cu taxele. E un lucru care se discută mult şi în cercuri româneşti din Transilvania, nu e o chestie ungurească. E un mesaj strict fiscal. Nu doreşte nimeni să fure Ardealul. Dar mesajul a fost montat de organizaţia naţională a UDMR, care are sediul tot la Cluj", a declarat preşedintele UDMR Cluj, Csoma Botond, pentru stiripesurse.ro.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.