Maioneză cu salmonella la un fast-food din Iași. Zeci de persoane au fost internate de urgență la spital

Maioneză cu salmonella la un fast-food din Iași. Zeci de persoane au fost internate de urgență la spital

Un fast-food din Iași a fost închis pentru că a vîndut preparate cu salmonella. Peste 40 de persoane au fost internate de urgență la spital. Medicii nu mai fac față fluxului mare de pacienți care prezintă simptome de toxiinfecție alimentară

p { margin-bottom: 0.1in; line-height: 120%; }a:link { }

În mai puţin de 24 de ore, peste 40 de persoane, adulţi şi copii, au ajuns la spital după ce au mâncat într-un fast-food din Iaşi.

Medicii abia au mai putut face faţa numărului mare de cazuri şi au alertat Direcţia de Sănătate Publică.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acum se face o anchetă epidemiologică iar din primele date se pare că ar exista suspiciunea de salmonella, prezentă în maioneză folosită pentru șaorma.

La doar câteva ore după ce au mâncat produse de la acelaşi fast-food, mai multe persoane au început să se simtă rău şi au sunat la ambulanţă.

Abia când au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase toţi şi-au dat seama că au făcut toxinfecție după ce au mâncat produse din acelaşi loc. aproape jumătate din cei care au ajuns la spital sunt copii.

Medicii spun că se aşteaptă să vină şi alţi pacienţi cu aceleaşi simptome în următoarele ore.

Mihnea Hurmuzache, Spitalul de Boli Infecţioase: Majoritatea adolescenţi şi adulţi tineri care s-au prezentat pentru fenomene digestive: diaree, vărsături, în urma consumului a unor diverse alimente cu maioneză. De obicei din maioneza este vorba de salmonela.

Astăzi, fast-food-ul a fost închis iar administratorii au anunţat că intră în renovare. Cei de la DSP spun că de fapt le-au suspendat activitatea pentru anchetă pentru că la acel fast- food este un focar de toxiinfecție alimentară.

Pentru a evita astfel de situaţii, trebuie să fim atenţi la consistenţa sosurilor dar şi la mirosul produselor servite în orice fast-food. De exemplu, fiecare caserolă cu sos trebuie să aibă la vedere şi o etichetă cu data la care a fost făcut sosul pentru șaorma.

În următoarele zile, inspectorii de la Protecţia Consumatorului şi cei de la DSP au anunţat controale în toate unităţile de tip fast food din judeţul Iaşi.