Editura Evenimentul si Capital

SALARIILE și PENSIILE ar putea să să fie TĂIATE sau să ÎNGHEȚE

Autor: | | 1 Comentarii | 2204 Vizualizari

Ministrul Muncii şi Justiției Sociale, Marius Budăi, a afirmat că e posibil ca atunci când reprezentanții Opoziției vor veni la putere să recurgă la înghețarea salariilor și a pensiilor. Ministrul Muncii a făcut acestă afirmație în timpul unei emisiuni televizate difuzată duminică, la Antena 3.

„Am trei temeri majore. Una, vin şi spun aşa, pe o critică de politician de cea mai joasă speţă. Mă refer la cei care critică pentru că nu conştientizează că persoanele în vârstă nu au nevoie de nicio emoţie să li se spună că de mâine nu mai avem bani de pensii.(...) De la preşedintele ţării până la toţi cei care au spus că nu sunt bani de pensii şi salarii, pentru că nu poţi să-ţi baţi joc de pensionari să spui că nu vor mai fi bani de pensii.(...) Nu vreau să folosesc cuvinte dure, dar vreau să spun că induce o stare de nelinişte şi pensionarii vor spune la vot cum se cheamă, nu poţi să induci o stare de nelinişte când tu ştii că nu e adevărat. Am spus unor colegi din Opoziţie: haideţi cu mine într-un sat unde vreţi, în ţara asta, şi să intrăm în casă la un bătrân sau la o bătrână şi să-i spunem: de mâine nu vă mai dau ăştia pensii. Să-i vezi chipul şi să-i vezi privirea", a precizat ministrul Muncii şi Justiției Sociale, Marius Budăi, conform Antena3.ro

Marius Budăi a mai afirmat că în în prezent nu este nicio problemă în ceea ce privește plata pensiilor şi salariilor. În cazul în care PSD va rămâne la guvernare şi după 2020, vor fi bani de salarii, pensii și investiții. În schimb, cei din Opoziție pregătesc de pe acum terenul să înghețe sau să taie salariile și pensiile, în momentul în care vor veni la guvernare.

„Cum am demonstrat până acum, nu avem nicio problemă. Am reuşit să creăm şi creştere economică, plus valoare în economie pentru a ne putea permite astfel de creşteri şi vom continua şi veţi vedea dacă vom rămâne la guvernare după 2020 că vor fi bani de pensii, vor fi bani de investiţii, vor fi bani de salarii. Colegii din Opoziţie spun în prima fază că nu avem bani, dar vin şi spun ulterior că ar fi trebuit să mărim. Care e temerea mea? Una, s-ar putea ca în momentul în care vin la guvernare, pregătind de acum terenul că nu sunt bani, fie să îngheţe pensiile, fie să îngheţe salariile, sau, mai rău, să le taie şi să spună: v-am spus de atunci.(...) Economişti redutabili de-ai colegilor din Opoziţie vin şi spun vom îngheţa toate subvenţiile. Ceea ce înseamnă aşa, fără tichete de vacanţă, care şi-au demonstrat efectul foarte bun şi industria o confirmă, fără norma de hrană, fără transport şi burse pentru studenţi, fără, foarte grav, un program precum Start-Up Nation, care până acum a creat zeci de mii de locuri de muncă. Deci ei îşi pregătesc terenul de pe acum. Şi adică, v-am spus de atunci că nu sunt bani. Ori îngheţăm ori diminuăm, adică tăiem, ceea ce au mai făcut, nu ar fi o premieră. V-am spus de atunci că nu sunt bani. Studenţi zero burse, fără transport gratuit. Zero tichete de masă, zero norma de hrană, zero program Start-up Nation", a afirmat ministrul Muncii.

Doliu URIAS in lumea filmului! S-A STINS in urma cu putin timp... Vestea a fost un SOC pentru TOTI

Pagina 1 din 1