Evenimentul Zilei > Actualitate > SADDAM HUSSEIN, dictatorul romantic. Un „BESTSELLER” de dragoste al tiranului se poate cumpăra online
SADDAM HUSSEIN, dictatorul romantic. Un „BESTSELLER” de dragoste al tiranului se poate cumpăra online

SADDAM HUSSEIN, dictatorul romantic. Un „BESTSELLER” de dragoste al tiranului se poate cumpăra online

Probabil unul dintre cele mai surpinzătoare cadouri pentru persoana iubită ar fi o carte care să conțină lecții de dragoste de la un Saddam Hussein. Totuși, cartea „Zabiba și Regele” scrisă în anul 2000 poate fi cumpărată online și, deși nu se poate compara cu romanele celebre ale genului literar, a primit și câteva recenzii pozitive.

Unul dintre cele patru romane atribuite lui Saddam, volumul „Zabiba și Regele”  descrie în 160 de pagini o poveste de dragoste între un rege irakian și țăranca Zabiba. Din primele pagini devine evident că povestea este o alegorie stângace pentru relația dintre răposatul dictator și poporul său, după cum scrie un critic literar, potrivit Business Insider.

 

 

Cartea a fost cercetată atent de CIA la lansarea ei de acum mai bine de 15 ani, însă există dubii că ar fi scrisă într-adevăr de dictatorul irakian. Agenții americani au analizat viziunile prezentate în carte pentru a obține mai multe detalii despre ideologia lui Saddam și au ajuns la concluzia că volumul a fost cel mai probabil scris de alte persoane, sub supravegherea atentă a nemilosului tiran. Totuși, există păreri care susțin ferm faptul că Saddam a fost responsabil pentru proză.

 

Deși cartea în sine nu este neapărat memorabilă, conform recenziilor criticilor sau ale cumpărătorilor de pe Amazon, există o scenă suficient de bizară pentru a rămâne întipărită în mintea cititorului. În carte este descrisă la un moment dat un episod intim între un păstor și un urs, ca o metaforă pentru relația dintre Irak și Rusia.

 

Cartea poate fi găsită online la prețuri cuprinse între 12 și 22 de dolari.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: