Evenimentul Zilei > Actualitate > Să răsune în tot cartierul! Maneliștii au obținut o victorie istorică în fața lui Robu
Să răsune în tot cartierul! Maneliștii au obținut o victorie istorică în fața lui Robu

Să răsune în tot cartierul! Maneliștii au obținut o victorie istorică în fața lui Robu

După ce Nicolae Robu (PNL/foto), primarul Timișoarei, a transmis, în luna noiembrie 2019, o notă internă angajaţilor Primăriei în care îi anunţă că se interzice folosirea grătarelor pe domeniul public şi interpretarea sau difuzarea de manele, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a venit cu un răspuns în acest caz.

Anul trecut, în luna noiembrie, grătare, manelele și dedicațiile au fost interzise de edilul de pe Bega la evenimentele desfășurate pe domeniul public la Timișoara.

Se interzice interpretarea/difuzarea de manele pe domeniul public al Municipiului Timişoara, în aer liber, precum şi practica anunţării de dedicaţii, indiferent cine şi pentru cine le solicită”, se arată în nota trimisă Societăţii Pieţe SA, Biroului Autorizare Activităţi Comerciale, Biroului Organizare Evenimente şi Poliţiei Locale. Cei care nu respectă dispoziţiile primarului riscă „sancţionarea drastică (…), inclusiv a persoanelor cu funcţii de conducere în structurile implicate”, se putea citi în nota internă pe care Nicolae Robu a trimis-o la acea vreme instituțiilor din subordine.

Miercuri, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a sancţionat cu avertisment Primăria Municipiului Timişoara, pentru intenţia de a interzice difuzarea şi interpretarea de manele în spaţiul public.

Intenţia de a interzice expres difuzarea şi interpretarea de manele pe spaţiul public din Timişoara de către Instituţia Primarului municipiului Timişoara reprezintă faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate conform art. 2 alin. (1) şi art. 15 din O.G. 137/2000, republicată. S-a aplicat sancţiunea avertismentului contravenţional. Hotărâre adoptată cu 7/8 voturi”, se arată în decizia CNCD.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.