Evenimentul Zilei > Politica > „Să nu fim mojici!”. Theodor Paleologu sare în apărarea lui Klaus Iohannis
„Să nu fim mojici!”. Theodor Paleologu sare în apărarea lui Klaus Iohannis

„Să nu fim mojici!”. Theodor Paleologu sare în apărarea lui Klaus Iohannis

Fostul candidat la președinție, Theodor Paleologu, se declară contrariat de modul în care președintele Iohannis este în permanență înjurat pe Facebook. „Nu accept mojicii și acuzații delirante la adresa președintelui pe pagina mea. Este o chestiune de igienă morală și intelectuală”, afirmă Paleologu.

Fost ministru al Culturii, Theodor Paleologu, spune că l-a criticat în dese rânduri pe președinte, numai că „mârlania” manifestată de mulți români nu este dovadă de patriotism. „Eu rămân cu fermitate și cuviință un critic al neputinței și nepriceperii sale”, numai că jignirile nu își au locul, distrugând „legătura de fraternitate care trebuie să unească un popor”, a mai afirmat el.

„Să ne aducem, așadar, aminte de îndemnul lui Iorga: „Să nu fim mojici!””

„Îl critic pe președintele Iohannis de ani de zile. Am și candidat împotriva lui în 2019, pentru ca românii să nu mai poată zice că n-au avut de ales. Consider însă intolerabile mojiciile la adresa lui și resping categoric acuzațiile extreme și adesea delirante care i se aduc.

Din păcate, președintele Iohannis pare a fi intrat deja într-o spirală în care orice spune suscită automat rîsete sau revoltă. Unii golani din politica românească au găsit o rețetă simplă pentru adunat like-uri pe Facebook: îl înjură pe Iohannis.

Mîrlănia nu este însă niciodată dovadă de patriotism. Dimpotrivă, ea distruge legătura de fraternitate care trebuie să unească un popor. Este, de fapt, otravă antipatriotică.

Să ne aducem, așadar, aminte de îndemnul lui Iorga: „Să nu fim mojici!” L-a costat viața.

UPDATE: Nu accept mojicii și acuzații delirante la adresa președintelui pe pagina mea. Este o chestiune de igienă morală și intelectuală. Nu vă mai osteniți. Dacă asta vreți, puteți să-l înjurați direct pe pagina lui. Eu rămîn cu fermitate și cuviință un critic al neputinței și nepriceperii sale”, a scris Theodor Paleologu, pe pagina sa de Facebook .