Evenimentul Zilei > Social > S-au spart țevile la Termoenergetica: Sute de mii de bucureșteni îngheață în frig. Reparațiile? La vară
S-au spart țevile la Termoenergetica: Sute de mii de bucureșteni îngheață în frig. Reparațiile? La vară

S-au spart țevile la Termoenergetica: Sute de mii de bucureșteni îngheață în frig. Reparațiile? La vară

Vești groaznice pentru românii din Capitală. Bucureștenii din toate sectoarele ar putea să rămână fără căldură. O serie de țevi vechi au suferit deteriorări, motiv pentru care compania de termoficare a anunțat că serviciul de căldură este livrat prost în tot municipiul București. Anunțul vine în contextul în care  meteorologii avertizează cu privire la temperaturi extrem de scăzute.

Teroare pentru românii din București. În toate sectoarele din Capitală, căldura este livrată sub parametri. La ultimele etaje ale blocurilor, serviciul nu poate fi furnizat din cauza presiunii mici înregistrate din cauza unor avarii depistate la nivelul unor țevi vechi ce s-au spart, potrivit anunțului Termoenergetica.

S-au spart din nou țevile la Termoenergetica

Compania municipală nu poate mări presiunea pentru asigurarea căldurii la nivelul întregului bloc din cauză că mai multe țevi ar risca să sufere deteriorări, acestea nefiind schimbate de o perioadă de 60 de ani.

Mai mult decât atât, două dintre centralele termo-electrice ale sistemului de termoficare din București, Pipera și Titan, au fost închise. Capitala beneficiază, în prezent, de șapte centrale din care funcționează doar cinci. Celelalte două sunt, potrivit Termoenergetica, private și și-au întrerupt activitatea din cauza prețului enorm la gaze naturale.

Bucureștenii stau în frig 

O mulțime de români din București sunt afectați de lipsa căldurii, fiind nevoiți să stea în frig, în condițiile în care temperaturile scad tot mai mult. În noaptea de sâmbătă spre duminică, în Capitală s-au înregistrat peste 8 grade, iar frigul s-a resimțit în casele a sute de mii de bucureșteni.

Problemele legate de presiune nu par să poată fi combătute curând. În sectoarele 1, 5 și 6, centralele Energo-vest și Grivița, care furnizau căldură, au fost suplinite de CET VEST și Grozăvești, iar potrivit Termoenergetica, societățile private vor da drumul la căldură atunci când prețul gazului le va permite să nu iasă pe minus. Însă când se va întâmpla asta, nimeni nu știe.

Până marți, 19 octombrie, cinci avarii de pe mai multe străzi din sectoarele 1, 3, 5 și 6 vor fi remediate, promite Termoenergetica. În ceea ce privește țevile deja sparte, lucrări pentru 200 de km de rețea vor debuta abia în anul 2022. Așadar, la vară, Bucureștiul va fi din nou plin de șantiere, în speranța că în viitorul sezon rece, românii din Capitală vor beneficia de căldură.