Evenimentul Zilei > Actualitate > S-au împotmolit înainte să intre în țară. Coșmar românesc la Vama Giurgiu pentru turiștii care vin din Grecia și Bulgaria
S-au împotmolit înainte să intre în țară. Coșmar românesc la Vama Giurgiu pentru turiștii care vin din Grecia și Bulgaria

S-au împotmolit înainte să intre în țară. Coșmar românesc la Vama Giurgiu pentru turiștii care vin din Grecia și Bulgaria

Românii care mai au doar câţiva kilometri până la intrarea în ţară, din Bulgaria, sunt disperaţi.

Cozi de kilometri şi aşteptare de ore întregi la intrarea în ţară. Este experienţa românilor care se întorc din vacanţă, o posibilă explicaţie fiind şi graba de a intra în România, pentru că Bulgaria va fi de la miezul nopţii pe lista galbenă, relatează Adevărul.

Cei care se îndreaptă către vama Ruse au spus că au avut parte de ore de aşteptare. Turiştii vorbesc despre 3 ore, sau chiar şi  de 4,5 ore, în coloană. Mulţi au urmat instrucţiunile waze, aflând nu mult mai târziu că ceea ce credeau că este o scurtătură i-a făcut de fapt să întârzie şi mai mult, şi-au povestit aceştia experienţele pe grupul de Facebook „Forum Grecia“.

„Am luat şi noi “plasă” cu waze. Am ajuns la Ruse la ora 18 şi după ce am luat-o pe “scurtătura” indicată de waze, am fost întorşi din drum şi am luat “codiţa” la rând. Nu înţelegem altceva. Care e treaba, că nu se mişcă rândul deloc, DELOC. E dezastru. Tipic românesc. Am circulat foarte bine prin Grecia şi Bulgaria şi ne-am împotmolit în bucla către vama din Giurgiu. Mizerabil“, este unul dintre comentarii.

„Mulţi turişti români pleacă din Bulgaria pentru a scăpa de testare….de la ora 00.00 vor fi pe galben“, explică un alt turist. „E coşmar, fraţilor. Mergeţi în Ruse la un restaurant ceva, nu merită să staţi in coada asta. Chiar nu înţeleg de ce nu se circulă cursiv“, confirm altcineva.

De-a lungul zilei au existat postări care au semnalat timpi mari de aşteptare şi în alte vămi pe drumul dintre Grecia spre România. Turiştii vorbesc de asemenea despre controale amănunţite în anumite puncte de trecere a frontierei, ceea ce prelungeşte timpul petrecut în vamă.