Editura Evenimentul si Capital

S-a votat. Spitalele aflate în administrarea Primăriei Capitalei vor primi 30 de milioane de euro

16-09/filantropia-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 407 Vizualizari

În şedinţa de astăzi de la Primăria Capitalei, consilierii generali au aprobat primul punct pe ordinea de zi, care vizează „modificări în bugetul propriu al Municipiului Bucureşti pe anul 2016, în vederea demarării Programului de investiţii necesare pentru dotarea unităţilor sanitare din subordinea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, cu echipamente şi aparatură medicală"

Primarul General, Gabriela Firea: „Este vorba despre dotarea şi utilarea celor 19 spitale aflate în subordinea Consiliului General. Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti a solicitat managerilor acestor spitale necesarul de dotări şi aparatură, avem în acest moment un inventar al aparaturii necesare, astfel încât spitalele din Bucureşti să arate la nivel european şi să ofere servicii de calitate pacienţilor care ajung în aceste spitale. Este vorba printre altele, de câteva spitale care au şi recunoaştere naţională, ma refer la spitalul Foişor, spitalul de copii Gomoiu, spitalul Carol Davila, spitalele Colţea, Malaxa, Filantropia, Colentina şi Victor Babeş. Vreau să subliniez faptul că s-a realizat un calcul estimativ în ceea ce priveşte realizarea acestui program pentru dotarea spitalelor din Capitală, sumele pentru aceste aparate au fost luate de pe SEAP, deci dintr-o sursă publică, transparentă. Este vorba despre 130 de milioane de lei, circa 30 milioane de euro. Subliniez ca va fi o licitaţie transparentă, deschisă, electronică fără intervenţia nici unei persoane".

Conform proiectului de hotărâre, „se suplimentează cu suma de 130.359,95 mii lei la credite de angajament şi cu 15.000 mii lei la credite bugetare, bugetul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti". În consecinţă, spitalele aflate în subordinea ASSMB pot angaja fonduri în valoare de 130.359,95 milioane lei pentru dotări şi echipamente medicale specifice, Primăria Capitalei decontând, până la sfârşitul anului, din această sumă, 15 milioane de lei.

Scandalul care zguduie PSD din temelii! Oprisan a declansat ATACUL in prag de alegeri! Se cere DEMISIA

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI