Evenimentul Zilei > Justitie > S-a testat, fără voie, de COVID în pușcărie. Cum a aflat un deținut că este infectat
S-a testat, fără voie, de COVID în pușcărie. Cum a aflat un deținut că este infectat

S-a testat, fără voie, de COVID în pușcărie. Cum a aflat un deținut că este infectat

Caz ciudat în penitenciarele din România. Un deținut a aflat că are COVID, după un gest extrem

Aproape de neînțeles a fost gestul unui deținut.  Însă, printr-o metodă extremă a aflat că este infectat cu noul coronavirus, COVID-19

 

Poate fără să aibă habar, un deținut a apelat la metode extremă. El s-a automutilat și a, apoi, a înghițit o baterie, un acumulator de telecomandă.

Însă, în acest fel, oficialii penitenciarului au descoprit că este infectat cu SARS-COV-2, virusul care a provocat pandemia în întreaga lume.

 

Totul a ieșit la iveală după ce a fost operat

 

Legat de acest caz, inspector principal Simona Cozma, purtător de cuvânt al Penitenciarului Galați, a transmis că „în data de 17.10.2020, în jurul orei 19:50, o persoană privată de libertate  custodiată de Penitenciarul Galați a anunțat supraveghetorul din cadrul secției de deținere că, din motive personale, și-a provocat mai multe plăgi tăiate la nivelul obrazului și a înghițit un acumulator pentru telecomandă”.

Oficialul penitenciarului  a adăugat că „persoana în cauză a fost prezentată de îndată la o unitate spitalicească din rețeaua sanitară publică, unde s-a intervenit chirurgical. Cu această ocazie s-a procedat și la testarea pentru SARS-CoV-2, rezultatul fiind pozitiv”.

În consecință, transmite oficialul penitenciarului Galați, „pentru asigurarea tratamentului postoperator și a celui specific COVID-19, persoana privată de libertate a fost transferată la Penitenciarul Spital București – Rahova. Tratamentul este asigurat în cadrul secției ATI, destinată gestionării problematicilor indicate. În prezent starea sa de sănătate este stabilă”.

De asemenea, menționează Simona Cozma, „la momentul de față la nivelul Penitenciarului Galați se efectuează ancheta epidemiologică, nefiind înregistrată simptomatologie specifiă COVID-19 în rândul efectivului custodiat. Se menține conduita preventivă prin intensificarea triajului epidemiologic și a monitorizării medicale”.

Ultimele informați transmise de Administrația Națională a Pnitenciarelor  (ANP) arată că  21 de persoane custodiate de Penitenciarul Timișoara au fost confirmate pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Acestea nu prezintă simptome asociate COVID-19/modificări ale stării de sănătate, iar conduita terapeutică le va fi asigurată în cadrul Penitenciarului-Spital București-Jilava.

 


Focare de COVID 19 la penitenciarele Târgu Jiu și Vaslui

Ironia sorții: unde se află singurul loc liber de Coronavirus din România. Dezvăluiri în exclusivitate

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: