Evenimentul Zilei > Actualitate > S-a terminat haiducia pe litoral. Curge cu amenzi, inspectorii au dat năvală
S-a terminat haiducia pe litoral. Curge cu amenzi, inspectorii au dat năvală

S-a terminat haiducia pe litoral. Curge cu amenzi, inspectorii au dat năvală

În plin sezon estival, inspectorii ANSVSA au derulat o serie de controale pe litoralul românesc, pentru a se asigura că totul este în regulă și că turiștii sunt în siguranță. Numai că, în urma neregulilor constatate s-a lăsat cu o ploaie de amenzi.

Astfel, în săptămâna 26 iulie – 1 august, pentru a se asigura că operatorii din industria alimentară respectă normele şi cerinţele de igienă alimentară, inspectorii ANSVSA au desfăşurat acţiuni de control la 226 de unităţi de alimentaţie publică, de pe litoralul românesc.

Au fost organizate controale în 94 de restaurante, 29 de unităţi tip fast-food, 25 de magazine alimentare, 12 laboratoare de cofetărie/patiserie, 15 unităţi de tip bufet, 7 braserii, 12 baruri, 10 beach-baruri, 4 unităţi tip bistro, 2 snack-baruri, 3 rulote mobile fast-food, 2 supermarketuri, 3 gelaterii, 4 pizzerii, 2 unităţi fabricare şi comercializare produse congelate de patiserie, o cofetărie şi o autoutilitară.

În urma controalelor, inspectorii au găsit o mulțime de nereguli și în consecință au aplicat numeroase sancțiuni.

Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate restaurantelor

Neregulile, constatate în urma acestor controale, au fost sancţionate prin aplicarea a 38 de amenzi contravenţionale în valoare de 348.600 de lei pentru deficienţe cu privire la: manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor; depozitarea neconformă a produselor alimentare; condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie; funcţionarea fără documente de înregistrare sanitară veterinară, scrie Cancan.

Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate restaurantelor (14 în valoare totală de 131.200 de lei), urmate de beach-baruri ( 5 în valoarea de 45.000 de lei), unităţi de tip fast-food (5 în valoare totală de 41.200 de lei), magazine alimentare (3 în valoare totală de 30.000 de lei) și rulote de tip fast-fost (2 în valoare totală de 20.000 de lei).

Astfel de acțiuni vor continua în perioada în care se înregistrează cei mai mulți turiști, adică până la finalul lunii august.

Controalele sunt coordonate de Comandamentul Sezon Estival 2021, care va funcționa la Constanța. Potrivit unui comunicat al ANSVSA, la aceste acțiuni participă și inspectori delegaţi de la Direcțiile Sanitar – Veterinare județene.

Unde pot sesiza turiștii neregulile cu care se confruntă

ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call – Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: