Evenimentul Zilei > Justitie > S-a stins profesorul universitar Florea Măgureanu, un om de mare valoare din Justiție. A fost răpus de Covid
S-a stins profesorul universitar Florea Măgureanu, un om de mare valoare din Justiție. A fost răpus de Covid

S-a stins profesorul universitar Florea Măgureanu, un om de mare valoare din Justiție. A fost răpus de Covid

Prof.univ.dr. Florea Măgureanu va fi înmormântat astăzi. Cu restricțiile necesare, impuse de pandemie. E multă durere în familie, în lumea juridică și universitară.

În sufletul meu și alor mei e multă durere. Am trecut împreună cu el prin copilărie, adolescență, prin viață, ca să devenim Oameni drepți, cu dragoste de oameni. Așa ne-am crescut și copiii. Iar acum mi-e atât de greu să scriu despre el…

Doameee, Florin, nu puteai să pierzi trenul ca la 14 ani…? Atunci te-a găsit tata în tunel la Predeal, acum n-am fi vrut niciunul dintre noi să te găsească. Nici el, nici mama, nici adormiții tăi părinți, nimeni din cei care te-au iubit și au plecat. Emilia, George și băieții aveau nevoie de tine, de blândețea și harul tău de profesor care știe să construiască oameni. Să te aibă în pază Dumnezeu, noi nu te vom uita niciodată, fratele meu de suflet!

Toți îl plângem pe cel ce a fost un om și un profesor de drept cu mult har. Mesajele curg pe pagina lui George Măgureanu, fiul lui care i-a urmat în carieră. Foști studenți, avocați, judecători, executori judecătorești, juriști transmit condoleanțe și îi conturează profilul omului care a fost profesorul universitar doctor Florea Măgureanu. Era atât de modest încât nu cred că s-a gândit vreodată că se bucură de atâta apreciere din partea miilor de oameni pe care i-a format ca juriști și a celor cu care a interacționat în zeci de ani de activitate.

Lumea juridică a pierdut un om de o înaltă ținută morală și intelectuală

“Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti regreta trecerea in eternitate a domnului prof. univ. dr. Florea MAGUREANU.

Lumea juridica a pierdut un OM de o inalta tinuta morala si intelectuala. Executorii judecatoresti au pierdut un prieten.

Dovedind o educatie deosebita, profesorul Florea Magureanu a fost o personalitate care a inteles importanta executarii silite ca institutie fundamentala a dreptului civil, contribuind de-a lungul indelungatei sale cariere profesionale la promovarea acesteia printre componentele justitiei indispensabile unui stat de drept.

Bland, modest si generos, cu o dedicare exemplara, domnul prof. univ. dr. Florea Magureanu a sustinut executorii judecatoresti prin numeroasele carti, articole si cursuri elaborate si prin participarile sale la conferintele si sesiunile de pregatire de specialitate.

Il vom pastra cu recunostinta in amintirea noastra ca pe un om desosebit si un profesionist de exceptie.

Drum bun, domnule profesor Magureanu!

Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti si presedintele acesteia, executor judecatoresc Marius Iacob Morari exprima sincere condoleante familiei indurerate, prietenilor si tuturor celor care l-au cunoscut.

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!”

Informații despre înmormântare

Profesorul Florea Măgureanu va fi înmormântat azi, în jur de ora 16.00. Se va oficia slujba religioasă la Biserica Bălăneanu, apoi totul se va sfârși la cimitirul “Iancu Nou” de lângă biserică, în șoseaua Mihai Bravu nr. 117-119. Ni s-a comunicat că nu mai sunt acele restricții draconice impuse în trecut.