Evenimentul Zilei > Social > S-a demonstrat! Dragostea îngrașă. Cum te face partenerul de viață să atârni mai greu pe cântar
S-a demonstrat! Dragostea îngrașă. Cum te face partenerul de viață să atârni mai greu pe cântar

S-a demonstrat! Dragostea îngrașă. Cum te face partenerul de viață să atârni mai greu pe cântar

Cercetătorii au demonstrat că aproape toată lumea se îngrașă în momentul în care intra într-o relație. Se zice că dragostea trece prin stomac, dar află care este legătura dintre iubire și kilogramele extra!

Un studiu realizat de cercetătorii de la American Psychological Association a demonstrat faptul că o relația fericită ne îngrașă. Timp de 4 ani, oamenii de ștință au monitorizat 169 de cupluri căsătorite. În acest timp au urmărit variațiile în înălțime, greutate, gradul de fericire și nivelul de stres în cuplu. S-au luat în calcul două teorii.

Prima demonstra faptul că dacă ești fericit nu te îngrași, pentru că nu ai motive să mănânci că să-ți hrănești emoțiile negative. A doua teorie spunea că atunci când te afli într-o relație și iubești, te îngrași, pentru că nu mai pui accent pe aspectul fizic și vizitele la restaurant sunt din ce în ce mai dese. La final s-a confirmat a doua teorie.

Iubești? Plătești în kilograme

Cuplurile căsătorite câștigă mai mult în greutate decât cuplurile la început de drum. Femeile se relaxează după căsătorie și ajung să mănânce mai mult decât înainte să își impresioneze alesul. S-a demonstrat că acestea pun între 3-5 kilograme la doar un an după nuntă.

Un alt studiu a demonstrat că oamenii sunt mai fericiți când au pe cineva alături, iar în unele cazuri dieta nu mai este pe primul loc pentru că ambii parteneri se simt iubiți și confortabili în pielea lor.
Cercetătorii au evidențiat că femeile nefericite în relație se gândesc la un nou partener și ajung să fie iar preocupate de aspectul fizic.

Revista științifică PLOS One a publicat recent un studiu care a fost realizat pe parcursul a 10 ani. Au fost implicați 15.001 de australieni pentru a determina dacă persoanele aflate într-o relația se îngrașă mai repede decât cele care sunt singure. Teoria a fost confirmată! Coordonatorul studiului – Stephanie Schoeppe – a declarat că celibatarii s-au îngrășat mai puțîn – în medie 1,8 kg pe an, decât cei implicați într-o relație, care au câștigat în medie 5,8 kg în fiecare an. De ce această diferență?

Datele, care au fost colectate în perioada 2005-2014, au arătat că cuplurile au avut tendința să bea mai puțîn alcool, să fumeze mai puțin și să privească mai puțîn la televizor. De asemenea, au mâncat mai puțînă mâncare de tip fast-food decât persoanele singure, dar erau mai durdulii. Atunci când persoanele aflate într-o relație nu mai au nevoie să arate bine și să fie slabe pentru a atrage un partener, se simt mai bine dacă mănâncă mai mult sau dacă mănâncă mai multe alimente bogate în grăsimi și zahăr. Iar dacă mai au și copii, ele ajung să mănânce resturile, gustările lor sau sunt mereu pe fugă și aleg alimente cu multe calorii.