Primarul General, Sorin Oprescu, a dat sâmbătă seara, în prezența a sute de bucureșteni, startul sărbătorilor de iarnă, la Bucharest Christmas Market, din Piața Universității, prin aprinderea luminilor de sărbători, în acest an aproape trei milioane de beculețe LED împodobind Capitala, pe un traseu de 24 de kilometri.
Evenimentul a debutat cu un concert Mandinga și Connect-R, la care au fost anunțate mai multe momente inedite, unul dintre acestea constând în interpretarea dată de trupa Mandinga "Anotimpurilor" lui Vivaldi, completată de momente Alexandra Violin și Teatrul de Umbre, reprezentat de Leon Magdan.
"Buna seara București! Vă mulțumesc pentru tot ceea ce ați făcut pentru orașul nostru. Vă îndemn să vă iubiți în continuare orașul, că și el vă iubește pe voi, și vă invit să aprindem luminile pentru anii care vor veni", a declarat edilul Capitalei. Tot sâmbătă seara s-a deschis "Bucharest Christmas Market", târgul oficial de Crăciun al Bucureștiului, organizat de Primăria Capitalei, prin CREART, în Piața Universității și Cișmigiu.
Cele 100 de căsuțe din Bucharest Christmas Market, amplasate în centrul Bucureștiului, doresc să se constituie într-un Sat Magic al Sărbătorilor de Iarnă, decorat cu peste 14 tone de cetină, proiecții arhitecturale pe clădirile istorice din Piață Universității, precum și tradiționalul brad de Crăciun, de 16 metri, decorat cu acadele, clopoței și luminițe, potrivit agerpres.ro
Astfel, timp de o lună, la Bucharest Christmas Market iubitorii de frumos pot achiziționa obiecte tradiționale, ceramică pictată, lemn cioplit, icoane și pânzeturi brodate, costume și măști tradiționale, jucării din lemn și instrumente muzicale, globuri pictate manual, coronițe din crenguțe de brad sau ghirlande și lumânări parfumate. De asemenea, bucureștenii pot găsi produse tradiționale românești, cozonaci, vin fiert, turtă dulce, plăcinte aburinde, magiun, dulcețuri, miere. Unii dintre meșterii prezenți la eveniment confecționează la față locului obiecte și podoabe, aceste ateliere permițând publicului să redescopere frumusețea artei, tradițiilor și obiceiurilor populare românești.
Până la sosirea Moșului, într-o căsuță special amenajată cei mici vor avea bucuria întâlnirii cu spiriduși și alte personaje de poveste. De asemenea, copiii pot lăsa scrisorile pentru Moșul la cutia poștală a acestuia.
În cadrul Târgului, Campania "Dăruiește, fii mai bun! Și tu poți fi Moș Crăciun", organizată de Primăria Municipiului București prin CREART, se va desfășura în acest an în parteneriat cu Asociația SOS Satele Copiilor România. În acest sens, municipalitatea a pus la dispoziția Asociației SOS Satele Copiilor o căsuță la târgul de la Universitate, unde vizitatorii pot sprijini SOS Satele Copiilor România ca să ofere celor 240 de copii o familie unde aceștia să crească și să se bucure de clipele frumoase ale copilăriei.
Tot la căsuța SOS va fi amplasat "un brăduț al dorințelor", împodobit cu steluțe în care copiii i-au scris lui Moș Crăciun ce își doresc. Vizitatorii care vor să se implice pot alege o steluță din brad și pot face o donație în beneficiul copiilor defavorizați din România.