După ce şi-a înjunghiat soţia, un bărbat s-a aruncat de la etajul 9 cu copilul în braţe. Bebeluşul a murit | FOTO

După ce şi-a înjunghiat soţia, un bărbat s-a aruncat de la etajul 9 cu copilul în braţe. Bebeluşul a murit | FOTO

Un bărbat din Constanţa s-a aruncat joi după-amiază de la etajul nouă, cu copilul în braţe. Înainte de a se arunca pe geam, bărbatul, cetăţean italian, şi-a înjunghiat soţia. Băieţelul, în vârstă de numai un an şi jumătate, a supravieţuit căzăturii, dar a murit câteva ore mai târziu, în urma unui stop cardio-respirator. Mama copilului are răni superficiale.

Incidentul a avut loc joi după-amiază, în jurul orei 17.00, într-un bloc situat la intersecţia dintre Bulevardul Tomis şi strada Soveja din Constanţa. Vecinii familiei spun că Giuseppe Finocchiaro (în vârstă de 57 de ani), din Torino, obişnuia să se certe cu concubina sa, Felicia Tiron (de 35 de ani). Cei doi erau împreună de aproape patru ani şi au un copil, Giuseppe, de un an şi jumătate.

"Salvaţi-mi copilul!"

O parte dintre vecini au declarat pentru EVZ că joi după-amiază au auzit ţipete puternice din apartamentul celor doi. Femeia striga "Salvaţi-mi copilul!". Martorii mai spun că au încercat să intre în apartament, însă uşa era închisă, iar când au reuşit s-o spargă era deja prea târziu. Bărbatul se aruncase deja cu copilul în braţe.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit medicului legist Mihai Onciu, Giuseppe Finocchiaro a decedat pe loc din cauza traumatismelor craniene grave. Micuţul a supravieţuit căzăturii, dar a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa cu traumatisme multiple şi în comă profundă. În ciuda eforturilor făcute de medici, câteva ore mai târziu, micuţul a suferit un stop cardio-respirator şi a murit.

Doctorul Florian Stoian, purtătorul de cuvânt al spitalului în care a fost internat copilul, a declarat, la momentul internării micuţului, că medicii fac eforturi pentru a-l ţine în viaţă. Rănile sunt foarte grave, iar şansele de supravieţuire sunt mici. Potrivit comisarului-şef Dumitru Catană, şeful Poliţiei Constanţa, copilul a supravieţuit căzăturii deoarece era învelit într-o păturică, ceea ce a mai atenuat din impactul cu solul. Şi mama micuţului a fost transportată la spital, dar viaţa nu îi este pusă în pericol. Aceasta are o plagă abdominală şi este stabilă hemodinamic. Gelozia, principalul motiv al tragediei Comisarul-şef Dumitru Catană, a mai declarat pentru EVZ că, potrivit informaţiilor de până în acest moment, motivul principal al tragediei este gelozia bărbatului. "Se ştie că între cei doi a avut loc un conflict, în urma căruia femeia, concubina italianului, a fost înjunghiată în zona şoldului. Rana este superficială şi viaţa nu îi este pusă în pericol. La sosirea echipajelor de ambulanţă, copilul a fost intubat şi transportat de urgenţă la spital. În cazul bărbatului s-a constatat decesul", afirmă comisarul Catană.

Alte surse spun însă că Giuseppe Finocchiaro, care avea o firmă de transport, avea datorii mari şi intenţiona să vândă tot, inclusiv apartamentul în care locuia cu familia, ceea ce ar fi declanşat cearta de astăzi.