Evenimentul Zilei > Actualitate > S-a aflat secretul. Ce fac vedetele pentru a avea dinții atât de albi, fără să calce în cabinetele de stomatologie
S-a aflat secretul. Ce fac vedetele pentru a avea dinții atât de albi, fără să calce în cabinetele de stomatologie

S-a aflat secretul. Ce fac vedetele pentru a avea dinții atât de albi, fără să calce în cabinetele de stomatologie

Albirea dinților este procedeul care ajută la îndepărtarea petelor, făcându-i mai albi și mai strălucitori. Conform National Center for Biotechnology Information, este una dintre cele mai solicitate proceduri din cabinetele de stomatologie. Dar există şi alte metode mult mai ieftine şi la fel de eficiente.
Colorarea dinţilor este cunoscută drept discromie dentară, iar culorile pe care le pot căpăta aceștia variază de la galben, la maroniu şi chiar la gri. Suprafaţa smalţului este acoperită cu numeroși pori, asemeni unui burete, în care pot pătrunde particule din alimente, cafea, tutun sau alţi coloranţi alimentari şi care pot păta dinţii, iar culoarea lor va deveni din ce în ce mai întunecată, din cauza acestor pete.

Cum se pot albi dinţii fără să mergi la stomatolog

Această metodă de albire a dinţilor este foarte simplă și de la îndemâna tuturor. Cu reţeta de mai jos vei putea avea rapid rezultate.
Este nevoie de:
– 1 linguriță bicarbonat de sodiu alimentar;
– 3 – 4 linguriţe de zeamă de lămâie;
– 1 linguriţă de pudră de argilă.

Se amestecă cele 3 ingrediente până se obține o pastă omogenă, apoi se pune pe o periuţă și se periază dinţii și măselele timp de 3 minute, pe interior, pe exterior și lateral. Se utilizează dimineaţa și seara, după ce te speli pe dinţi cu pasta de dinți obișnuită. Rezultatul de albire este rapid și se păstrează.

Pudra de argilă se găsește în orice plafar, farmacie sau magazin cu produse cosmetice. Ea are proprietăţi antibacteriene, antiseptice, antiinfecţioase și curăţă eficient smalţul dinţilor, lăsându-l intact și alb.

Zeama de lămâie în combinaţie cu bicarbonatul de sodiu curăţă, albește și distruge bacteriile

Este recomandat să utilizezi această pastă timp de o lună, pentru un efect sigur. Vei observa că nu doar aspectul dinţilor se îmbunătăţește, dar și gingiile devin mai puternice, iar cariile te vor ocoli.

Există alimente pentru albirea dinților pe  care le poţi introduce în dieta zilnică şi care ajută la îndepărtarea resturilor alimentare şi a bacteriilor care pot colora dinţii. Poţi să mănânci mere, morcovi, căpşuni, ţelină, kiwi sau cereale integrale. Acestea conţin şi vitamine care ajută la păstrarea unor dinţi sănătoşi.