Evenimentul Zilei > International > S-a aflat ce se întâmplă, de fapt, cu regina Elisabeta a II-a! Știrea anului în Marea Britanie. Anunț oficial
S-a aflat ce se întâmplă, de fapt, cu regina Elisabeta a II-a! Știrea anului în Marea Britanie. Anunț oficial

S-a aflat ce se întâmplă, de fapt, cu regina Elisabeta a II-a! Știrea anului în Marea Britanie. Anunț oficial

Regina Elisabeta a II-a a depășit problemele pe care le-a avut la spate și miercuri a revenit în prim-plan. Suverana în vârstă de 95 de ani și-a reluat activitatea și l-a primit în audiență pe Sir Nick Carter, șeful Statului Major al Apărării. Întâlnirea celor doi a fost programată la Castelul Windsor și reprezintă știrea momentului în Marea Britanie.

A fost prima audiență acordată de regină după ce a lipsit la slujba din Duminica Recunoștinței, organizată la Cenotaph, pe Whitehall, în centrul Londrei. Absența a fost cauzată de o luxație la spate.

Miercuri după-amiază, regina Elisabeta a II-a a demonstrat că era dornică să revină la îndatoririle sale. Ea a zâmbit și l-a salutat șeful Forțelor Armate. La întâlnirea cu generalul Sir Nick Carter, suverana a fost îmbrăcată cu o rochie cu motive florale și a purtat un șirag de perle.

Jurnaliștii britanici de la The Sun au notat că este prima activitate oficială a ei de la 19 octombrie, când a oferit o recepție pentru invitații de la Summitul Global de Investiții. La acel eveniment a fost prezent și miliardarul Bill Gates.

În acest context, amintim că generalul Sir Carter se pregătește să se retragă din funcția de șef al forțelor armate la sfârșitul lunii. El s-a întâlnit cu regina în Oak Room (n.r. – Camera de Stejar).

Regina Elisabeta a II-a l-a primit pe Nick Carter în Camera de Stejar

Camera de Stejar este salonul reginei și totodată locul în care își petrece mult timp. Ea a revenit aici după ce și-a anulat 4 apariții publice într-o lună, aspect care a stârnit îngrijorare în Marea Britanie. Din cauza problemelor de sănătate, suverana a fost nevoită să lipsească de la slujba organizată la Cenotaf pentru prima dată în 22 de ani.

foto: picryl.com – Oak Room

De asemenea, ea a fost forțată să rateze și recepția COP26 cu liderii mondiali de la Glasgow. Regina Elisabeta a II-a a mai ratat o călătorie de două zile în Irlanda de Nord, dar și Festivalul anual al Legiunii Regale Britanice, de la Royal Albert Hall (n.r. – sală de concerte situată în nordul Londrei).

Absența de la Cenotaf a fost confirmată în contextul în care mașinile fuseseră pregătite pentru plecarea ei de la Castelul Windsor. În cele din urmă, polițiștii au fost nevoiți să se retragă, iar știrea a generat multe comentarii în Marea Britanie.

Sănătatea șubrezită a reginei a generat îngrijorare în Marea Britanie

Chris Ship, editorul regal de la ITV, a declarat că „trebuie să se fi întâmplat ceva″ de joi seara până duminică dimineața. El a declarat pentru Good Morning Britain: „Ceva s-a întâmplat de atunci și până duminică dimineața.

Explicația a fost că a fost o întindere a spatelui. Raționamentul a fost că a avut un asemenea disconfort încât nu a putut să facă acel drum cu mașina și nici să stea în picioare timp de 20 de minute sau jumătate de oră, cât ar fi trebuit.″

Audiența de azi vine după ce regina i-a dat prințului Charles binecuvântarea necesară pentru a-și continua turneul regal, în ciuda temerilor legate de sănătatea sa.

foto: flickr.com

El a vorbit cu Majestatea Sa într-un apel telefonic emoționant pentru a se asigura că face față accidentului la spate. Prințul de Wales a fost asigurat că el și Camilla sunt capabili să plece în prima aventură regală postCovid-19.

Cuplul și-a început călătoria de patru zile în Iordania și Egipt în Amman, unde au fost întâmpinați de regele Abdullah și regina Rania. Cuplul va fi văzut, de asemenea, la piramidele din Egipt.

Charles – care a împlinit 73 de ani în Duminica Comemorării – se ocupă mai multe angajamente oficiale, cum ar fi învestirile. Aceste îndatoriri îi reveneau reginei.

În ciuda temerilor legate de sănătatea ei, este de așteptat ca suverana să ia parte la o serie de audiențe cu demnitari în această săptămână, conform thesun.co.uk.

foto: flickr.com – De la stânga la dreapta: generalul-locotenent Jan Broeks, directorul general al Statului Major Militar Internațional al NATO, generalul Sir Nick Carter (șeful Apărării – Marea Britanie) și președintele Comitetului Militar al NATO, mareșalul-șef al Forțelor Aeriene Sir Stuart Peach.
Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.