Evenimentul Zilei > Actualitate > Russia Today își lansează canal în Franța! Putin fericit
Russia Today își lansează canal în Franța! Putin fericit

Russia Today își lansează canal în Franța! Putin fericit

Televiziunea Russia Today, finanțată de guvernul rus, va începe să emită în Franța în 2017, anul alegerilor prezidențiale din această țară, potrivit politico.eu.

Guvernul de la Moscova a alocat deja 18,74 miliarde de ruble (aproape 300 de milioane de euro) pentru canalul în limba franceză.

Extinderea Russia Today în Franța pare motivată politic, având în vedere că Francois Fillon, considerat prieten al Rusiei, este favorit la alegerile prezidențiale de anul viitor, scriu jurnaliștii de la Moscow Times.

Francois Fillon, candidatul de centru-dreapta la prezidenţialele din Franţa crede că Parisul poate avea o bună relaţie cu Rusia ortodoxă a lui Vladimir Putin. Cei doi ai colaborat bine pe vremea când erau premieri.

„Cu toate manierele lui europene, în cel mai bun sens al cuvântului, el ştie întotdeauna cum să-şi apere punctul de vedere şi o face foarte hotărât şi argumentat. Este un negociator ferm şi, cu certitudine, este un profesionist desăvârşit. Şi e un individ vertical”, spunea Vladimir Putin, titrează digi24.ro

Admiraţia declarată a lui Putin pentru Fillon a provocat destul de multă îngrijorare nu doar în Franţa, ci în tot vestul Europei, ale cărei relaţii cu Rusia rămân tensionate. Francois Fillon crede că nu e cazul să se îngrijoreze nimeni.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: