Evenimentul Zilei > Actualitate > Rusoaica FATALĂ, mândria Armatei Roșii. A UCIS peste 300 de BĂRBAŢI cu talentul ei letal – Galerie foto
Rusoaica FATALĂ, mândria Armatei Roșii. A UCIS peste 300 de BĂRBAŢI cu talentul ei letal – Galerie foto

Rusoaica FATALĂ, mândria Armatei Roșii. A UCIS peste 300 de BĂRBAŢI cu talentul ei letal – Galerie foto

În iunie 1941, Germania nazistă a invadat Uniunea Sovietică cu intenția de a cuceri și a înrobi poporul. Ca răspuns, peste 2000 de femei ruse s-au înscris ca lunetiști în armata sovietică. Artistul digital, Olga Shirnina, aduce acum istorie la viață cu fotografii viu colorate.

Lunetiştii de sex feminin care au intrat în prima linia brutală și sordidă a celui de-al doilea război mondial au devenit o teroare pentru soldații germani. Cel mai notoriu dintre ei, totuși, a fost Lyudmila Pavlichenko – cunoscută și sub numele de Lady Death. A raportat că a ucis peste 300 de naziști în mai puțin de un an de luptă și mai târziu a continuat să pregătească lunetisti mai tineri.

“Am cosit Hitleriştii ca pe niște cereale coapte”, a spus ea odată, fără îndoială, de asemenea, referindu-se la tovarășii ei care au avut, de asemenea, foarte multe morţi trecute în numele lor.

Fotografiile recent colorate sunt opera regizorului de fotografie rus Olga Shirnina, care merge sub pseudonimul Klimbim și lucrează și ca translator german.

Sursă foto: Bored Panda , Facebook

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.