Evenimentul Zilei > International > Rușii iau peste picior numirea fostului secretar general al NATO în funcția de consilier al lui Petro POROȘENKO
Rușii iau peste picior numirea fostului secretar general al NATO în funcția de consilier al lui Petro POROȘENKO

Rușii iau peste picior numirea fostului secretar general al NATO în funcția de consilier al lui Petro POROȘENKO

Politicienii ruși au luat peste picior decizia Ucrainei de a-l numi pe fostul șef al NATO, Anders Fogh Rasmussen, consilier al președintelui Petro Poroșenko.

Sergei Zhigarev, un parlamentar rus, vicepreședinte al comisiei de apărare din Duma de Stat, a declarat presei că acest gest demonstrează că „Poroșenko nu are încredere în proprii cetățeni”, scrie EUObserver.

Konstantin Kosachev, șeful comsiiei pentru afaceri externe a numit măsura o „butaforie, menită să păstreze Ucraina în centrul atenției partenerilor săi externo”. Leonid Kalashnikov, care este adjunctul lui Kosachev, a calificat gestul ca fiind „ostil Rusiei”.

Numirea lui Rasmussen a fost anunțată în weekend, Fostul premier danez, care a fost secretar general al NATO, între 2009-2014, și care acum lucrează în sectorul relațiilor publice, a anunțat pe Facebook că „va promova securitatea și reformele în Ucraina și va întări legăturile țării cu Occidentul”. El a mai spus că situația din estul Ucrainei este „alarmantă”, dar a cerut Kievului să lupte mai mult contra corupției. Fostul șef al NATO este cel mai recent dintre sătrinii numiți în posturi în Ucraina, printre aceștia fiind ministrul de Finanțe, ministrul Economiei, ministrul Afacerilor Europene, în serviciul procuraturii sau al guvernelor locale. Guvernatorul regiunii Odesa este fostul premier georgian Mihail Șaakasvili, care nu este nici el pe placul Rusiei.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: