Evenimentul Zilei > International > Rusia vs. SUA. Ultima dorință a lui Vladimir are legătură cu o tehnologie devastatoare. Video
Rusia vs. SUA. Ultima dorință a lui Vladimir are legătură cu o tehnologie devastatoare. Video

Rusia vs. SUA. Ultima dorință a lui Vladimir are legătură cu o tehnologie devastatoare. Video

În cadrul unei întâlniri cu reprezentanții Ministerului Apărării din Rusia, președintele Vladimir Putin a transmis că dorește ca armata să folosească toate tehnologiile moderne, inclusiv inteligenţa artificială, pentru a îmbunătăți dronele militare.

Vladimir Putin vrea drone și mai eficiente

Liderul de la Kremlin a subliniat că Rusia are peste 2.000 de drone în arsenal. În acest context, Vladimir Putin își dorește îmbunătățirea acestor arme de temut. Practic, acesta a reliefat că vrea ca dronele Rusiei să fie dotate cu ultimele tehnologii, printre care se numără și inteligența artificială.

„Trebuie să ne ocupăm mai mult, să lucrăm intens, cum a fost cazul recent, având în vedere mai ales folosirea inteligenţei artificiale şi ultimele progrese ale ştiinţei şi tehnologiei a indicat şeful statului rus″, a declarat Putin.

Președintele Rusiei a completat că dronele şi-au dovedit eficacitatea în recentele conflicte armate. Totodată, a indicat că folosirea acestor arme contra Rusiei poate fi periculoasă.

În acest sens a dar exemplul „atacurilor teroriştilor″ în Siria. ″Am învăţat să respingem aceste atacuri şi o facem în mod eficient″, a continuat Putin.

Rusia se concentrează pe exportul dronelor

Liderul de la Kremlin a repetat că armata rusă trebuie să facă progrese în acest domeniu pe baza experienţei sale şi a ceea ce observă „în jurul″ ei. A fost o aluzie despre dronele americanilor, recunoscuți pentru calitatea acestor aparate de zbor fără pilot uman la bord.4

Vladimir Putin
foto: commons.wikimedia.org

Chiar și așa, Vladimir Putin a remarcat că Rusia are o nouă generaţie de arme „invincibile″, precum racheta hipersonică Avangard. De asemenea, el a dezvăluit că Rusia pune accent mai ales pe dezvoltarea producţiei de drone pentru export.

Mesajele președintelui Rusiei au legătură și cu dronele vândute în ultimii ani de Turcia și Israel în mai multe ţări din spaţiul fost sovietic. În acest sens, săptămâna trecută, oficialii de la Moscova au protestat după ce armata ucraineană a folosit o dronă de producţie turcească împotriva rebelilor separatişti proruşi.

Tot marți, directorul Agenţiei Centrale de Informaţii a SUA (CIA), William Burns, s-a întâlnit la Moscova cu şeful Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Nikolai Patruşev.

Cei doi au discutat despre „relaţiile ruso-americane″. Conform Agerpres, vizita directorului CIA nu fusese anunţată, iar Consiliul de Securitate rus nu a furnizat niciun detaliu. La fel au procedat și reprezentanții ambasadei SUA la Moscova.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.