Evenimentul Zilei > International > Rusia vrea să încalce linia roșie. Ucraina confirmă: „Din păcate, un război este posibil”. Ce se discută la mesele rotunde
Rusia vrea să încalce linia roșie. Ucraina confirmă: „Din păcate, un război este posibil”. Ce se discută la mesele rotunde

Rusia vrea să încalce linia roșie. Ucraina confirmă: „Din păcate, un război este posibil”. Ce se discută la mesele rotunde

Un nou posibil conflict amenință România. Un război cu Rusia are toate șansele să devină realitate. Președintele Ucrainei a transmis, vineri, că dorește să se întâlnească cu omologul său rus, Vladimir Putin.

Șeful de stat al Ucrainei, Volodimir Zelenski, a fost întrebat la summitul Yalta European Strategy (YES) dacă un război cu Rusia ar avea șanse să devină realitate. „Cred că s-ar putea întâmpla. Este cel mai grav lucru care s-ar putea produce, dar, din păcate, există această posibilitate”, a răspuns președintele Ucrainei.

Ucraina vrea să intre în NATO. Întâlnirea cu Vladimir Putin trebuie să fie una „substanțială”

Volodimir Zelenski a mai transmis că relațiile cu SUA s-au îmbunătățit, însă Ucraina nu a primit niciun răspuns concret cu privire la solicitarea sa de a adera la NATO. „Nu am primit o poziție directă cu privire la aderarea Ucrainei la NATO. Ucraina este pregătită de mult timp”, a spus președintele.

Cât despre întâlnirea cu omologul rus, Volodimir Zelenski a spus că vrea să fie una „substanțială”, nu declarativă, în contextul posibilității unui război între cele două state.

„Nu am timp să mă gândesc la el (n.r. Vladimir Putin). Sunt interesat să avem o întâlnire substanțială, nu una declarativă, așa cum am văzut cu alte state”, a mai spus șeful de stat al Ucrainei, potrivit antena3.

Tensiunile dintre Ucraina și Rusia cresc. „Nu își doresc încheierea războiului”

În luna aprilie, Vladimir Putin a declarat că Rusia este pregătită să-l primească pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru discuții ulterioare la Moscova, oricând va dori șeful de stat.

Luptele din estul Ucrainei au căpătat amploare la începutul anului 2021, iar Rusia a asigurat un număr mare de trupe la graniță. La acel moment, Zelenski i-a cerut lui Putin o întâlnire chiar în zona de conflict, însă președintele Ucrainei spune că Moscova nu e interesată să rezolve tensiunile.

„Astăzi mi se pare că ei nu par să vadă sensul rezolvării unor chestiuni. Încheierea războiului și rezolvarea rapidă a chestiunilor legate de conflict – nu își doresc asta”, a mai spus Zelenski.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: