Evenimentul Zilei > International > Rusia nu se lasă. Va produce un vaccin minune! Imunitate până la 17 ani
Rusia nu se lasă. Va produce un vaccin minune! Imunitate până la 17 ani

Rusia nu se lasă. Va produce un vaccin minune! Imunitate până la 17 ani

Rusia nu se lasă. Va produce un vaccin minune! Un expert, prezent la o reuniune cu Putin, a anunţat că lucrează la un vaccin care va avea imunitate între 13-17 ani.

Rusia nu se lasă. Va produce un vaccin minune! Un expert, prezent la o reuniune cu Putin, a anunţat că lucrează la un vaccin care va avea imunitate între 13-17 ani. Anunţul a fost făcut luni în cadrul unei reuniuni.

Agenţia Federală Medico-Biologică a Rusiei (FMBA), va începe în luna iulie testele clinice pentru un nou tip de vaccin anti-COVID-19. Potrivit presei din Rusia, acest vaccine este capabil să genereze imunitate la nivel celular.

Iar protecţia va ţine între 13 şi 17 ani. Anunţul l-a făcut directoarea centrului, Veronika Skvorţova.

Rusia nu se lasă. Va produce un vaccin minune! Imunitate până la 17 ani

La o reuniune cu preşedintele Vladimir Putin, ea a menţionat că este vorba despre un vaccin de nouă generaţie. Şi a fost ezvoltat pe o nouă platformă tehnologică. Iar primele două faze ale testelor clinice vor fi unite, întrucât actualele protocoale privind vaccinurile o permit.

„Dezvoltăm un vaccin care se diferenţiază prin faptul că nu acţionează asupra proteinei S, ci asupra altor componente proteice ale virusului, aşadar nu se dezvoltă o imunitate umorală – cu activarea anticorpilor -, ci o imunitate celulară, al cărei avantaj este durata sa îndelungată”, a declarat Veronika Skvorţova.

„Am primit permisiunea de a efectua studii clinice pe 30 decembrie. Toate studiile preclinice s-au încheiat. Studiile clinice au început la scurt timp după Anul Nou. Cu toate acestea, din moment ce este o moleculă nouă – este patentată și fără egal – efectuăm studii de fază 1, în special cu atenție, deoarece trebuie să dovedim că este sigur pentru oameni. Vom finaliza prima fază până la jumătatea lunii martie. Suntem pe punctul de a începe să lucrăm cu pacienții și să lansăm faza a doua”, a mai spus ea, citată de Tass.

Rusia va produce un vaccin nou

„În unele lucrări experimentale s-a demonstrat că această imunitate se menţine între 13 şi 17 ani”, a adăugat ea, semnalând totodată că această direcţie a cercetărilor se înscrie în actualele tendinţe internaţionale susţinute de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Rusia a realizat până în prezent trei vaccinuri anti-COVID-19, respectiv Sputnik V, EpiVacCorona şi CoviVac.

În prezent se află în faza a treia a testelor clinice o versiune a vaccinului Sputnik V, denumită ”Sputnik Light”, care va fi administrat într-o singură doză şi va fi destinat în principal ţărilor confruntate cu un val masiv de infecţii şi pentru care ar fi astfel utilă o soluţie temporară de imunizare a populaţiei.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: