Evenimentul Zilei > Actualitate > Rusia. PROIECTUL TOP SECRET ZIS-115 a fost deconspirat. Pozele au ajuns pe Internet. A fost APROBARE DE LA KREMLIN? Imagini istorice
Rusia. PROIECTUL TOP SECRET ZIS-115 a fost deconspirat. Pozele au ajuns pe Internet. A fost APROBARE DE LA KREMLIN? Imagini istorice

Rusia. PROIECTUL TOP SECRET ZIS-115 a fost deconspirat. Pozele au ajuns pe Internet. A fost APROBARE DE LA KREMLIN? Imagini istorice

În jurul anului 1940, liderii din Rusia s-au hotărât să își construiască propria mașină blindată pentru a putea călători în siguranța.

În anii 1940, liderii sovietici au simțit nevoia de a-și crea propriul vehicul blindat pentru siguranța lor personală. Înainte de asta, în URSS nu s-au mai produs astfel de vehicule. După ce au fost construite primele, a trebuit să le testeze pentru focuri de armă și alte tipuri de atacuri.

Desigur, rezultatele acestor teste au fost ascunse de public și confidențiale, fiind clasate ca „top secrete”, astfel încât nimeni să nu știe punctele slabe ale vehiculelor. Iată fotografiile, acestea fiind declasificate ani mai târziu.

Au luat vehiculul sovietic ZIS-115 și l-au transformat într-o mașină blindată. A fost folosit pentru a proteja liderii statelor sovietice.

Interiorul masinii era o capsulă blindată, care era apoi acoperită de piese de mașini obișnuite, astfel încât ar putea arăta ca o mașină normal, scrie English Russia.