Evenimentul Zilei > International > RUSIA a dat lovitura. Agenții lui PUTIN au pus mâna pe DOCUMENTELE SECRETE ale Ucrainei
RUSIA a dat lovitura. Agenții lui PUTIN au pus mâna pe DOCUMENTELE SECRETE ale Ucrainei

RUSIA a dat lovitura. Agenții lui PUTIN au pus mâna pe DOCUMENTELE SECRETE ale Ucrainei

Serviciul Federal de Securitate din Federația Rusă a publicat documentele capturate de la marinarii ucraineni reținuți după incidentul din strâmtoarea Kerci.

Agenţia rusă de presă Ria Novosti anunţă că Serviciul Federal de Securitate din Federația Rusă a publicat documentele capturate de la marinarii ucraineni reținuți după incidentul din strâmtoarea Kerci. Pe remorcherul „Nikopoli”, s-a găsit un document care descrie misiunea secretă de deplasare de la Odessa la Berdiansk. Trecerea trebuia să fie deosebit de secretă pe canalul Kerci-Enikalskii, transmite RFI.

Pe același remorcher, s-a descoperit un conspect manuscris referitor la regulile de navigație, stabilite de Rusia, pentru canalul Kerci-Enikalskii. Din aceasta rezultă că marinarii ucraineni știau foarte bine ordinea trecerii lor. FSB remarcă faptul că, pe cele trei nave sechestrate, s-au găsit mai multe lansatoare de grenade, mitraliere grele și pentru tancuri, puști automate, pistolete, grenade și muniții pentru arme de foc.

Reamintim că navele marinei ucrainene “Berdiansk”, “Nikopoli” și “Ianî Kapu” se deplasau pe 25 noiembrie din Marea Neagră spre Strâmtoarea Kerci și au încălcat frontiera rusă. Navele militare nu au răspuns la somațiile legitime de oprire imediată și au manevrat în mod periculos .

Apoi toate trei au fost reținute. De precizat că au fost retinuți 24 de militari, inclusiv doi ofițeri ai Serviciului de Securitate din Ucraina, care se aflau pe nave și care au coordonat provocările. FSB a deschis un dosar penal conform articolului referitor la trecerea ilegală a frontierei de stat.