Evenimentul Zilei > Actualitate > Rusia își revendică superioritatea armată. A depășit toate celelalte state din lume
Rusia își revendică superioritatea armată. A depășit toate celelalte state din lume

Rusia își revendică superioritatea armată. A depășit toate celelalte state din lume

Un raport de știri a susținut că Rusia depășește armatele rivale din întreaga lume, datorită noilor arme, chiar dacă are un buget mult mai mic față de celelalte state.

O amenințare reală ? Vorbind despre armele hipersonice, armele de precizie cu rază lungă de acțiune și navele de război armate, raportul TASS a spus că: „cele mai recente sisteme de rachete strategice sunt în alertă de luptă. Aeronavele cu rachete hipersonice Kinzhal, precum și navele de război echipate cu arme de precizie cu rază lungă de acțiune sunt în creștere. Depășim multe armate ale lumii în dezvoltarea unor noi armamente, având un buget de apărare mult mai mic.”

O afirmație destul de curioasă, deoarece restul declarației nu menționează detalii cu privire la noile tipuri de arme și mai ales, care sunt cele care conferă Rusiei această presupusă superioritate. Rusia a susținut că deține mai multe arme hipersonice operaționale, capabile să atace din aer. Chiar și așa, Statele Unite au propriul plan pentru a înarma avioanele de luptă cu rachete hipersonice. Modul în care Statele Unite progresează cu testarea, prototiparea și producerea armelor hipersonice, ar putea lăsa Rusia fără vreun avantaj în zonă.

Misterul din jurul avionului de vânătoare Su-57

Având în vedere aceste lucruri, există totuși câteva platforme rusești care ar putea fi, fără îndoială, competitive, în orice evaluare a celor mai bune sisteme de arme din lume. Unii au sugerat că tancul rusesc T-14 Armata este cel mai avansat. Cu toate acestea, marja sa actuală de superioritate, dacă ar exista una, este dificil de determinat. Acest lucru este valabil datorită gradului de modernizare a tancului M1 Abrams, al armatei Statelor Unite. Numeroase inovații au făcut M1, un sistem de arme complet diferit de cum era acum zece ani, când a apărut.

Un alt semn de întrebare este pentru Su-57, avionul de vânătoare al Rusiei. În afară de aspectul exterior, care îl face să semene cu un F-22, datorită configurației motorului, a aripilor din spate și a corpului, se cunosc prea puține detalii în legătură cu performanța aeronavei. Ar fi semnificativ să fie cunoscută gama senzorilor săi, precum și sistemul de arme, conform National Interest.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: