Evenimentul Zilei > International > Alertă la granița Rusiei. Oameni morți de ciumă bubonică. Autoritățile au plasat sub carantină granița. FOTO
Alertă la granița Rusiei. Oameni morți de ciumă bubonică. Autoritățile au plasat sub carantină granița. FOTO

Alertă la granița Rusiei. Oameni morți de ciumă bubonică. Autoritățile au plasat sub carantină granița. FOTO

Un cuplu rus a murit în Mongolia din cauza unei presupuse infecții de ciumă bubonică, declanșând panică la bordul avionului în care se aflau și forțând autoritățile să plaseze frontiera sub „carantină nedeterminată”, lăsând turiștii blocați.

„Rezultatele preliminare arată că ciuma bubonică a provocat probabil decesul celor două persoane”, se arată într-un comunicat al departamentului de management al situațiilor de urgență din provincia Bayan-Ulgii, conform The Siberian Times.

Imaginile de la bordul avionului arată cum o echipă în costume izolate merg pe culoarul avionului la aeroportul din capintala mongolă Ulaanbaatar.

Echipa Centrului Național al Bolilor Transmisibile a verificat cei 160 de pasageri pentru semne de infecție și au fost, ulterior, trimiși la un spital pentru observații.

Transportatorul mongolian a blocat zborurile în regiune până sâmbătă.

 

 

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.