Șefii agenţiei spaţiale se laudă că noua lor dronă va fi reutilizabilă – cu până la 50 de misiuni. Proiectul este dezvoltat de rețeaua internațională de optică științifică pentru agenția rusă de stat Roscosmos. Drona va fi lansată la început din partea de sus a unui avion, până când va fi dezvoltat un nou sistem de propulsie.

Aeronava lui Putin va zbura apoi pe orbită, înainte de a folosi parașutele pentru a reveni la suprafață. Drona va fi primul experiment al Rusiei cu zbor spațial fără pilot.  Aceasta vine după numeroasele avertismente cu privire la potențialul unei noi curse de înarmare care implică tehnologii hipersonice.

Șeful apărării americane, Michael Griffin, a descris dezvoltarea armei și vehiculului futurist ca "prioritate tehnică de cea mai înaltă tehnologie". Griffin a descris tehnologia ca "schimbător de jocuri" și a îndemnat SUA să își "fixeze" eforturile în dezvoltarea hipersonică. 

Putin a avertizat că Rusia va dezvolta, de asemenea, rachete hipersone în urma prăbușirii unui tratat nuclear cu SUA. Oficialii de la Moscova au susținut deja că au avut teste reușite ale tehnologiei – inclusiv  cu "vehicule" destinate să transporte arme nucleare pe rachete. Rusia dezvoltă, de asemenea, rachete hipersone pentru a-și arma avioanele de luptă.

Săptămâna trecută, inginerii de la Kremlin au dezvăluit şi un proiect cu un avion rusesc supersonic de pasageri pentru a revigora Concorde, notează dailystar.

Rusia ambarcațiuni hipersonice

Planul spațial

Planul spațial