Evenimentul Zilei > Actualitate > Rusia are tehnologie extraterestră? Alertă la Pentagon. Au fost prezentate dovezi despre OZN-uri
Rusia are tehnologie extraterestră? Alertă la Pentagon. Au fost prezentate dovezi despre OZN-uri

Rusia are tehnologie extraterestră? Alertă la Pentagon. Au fost prezentate dovezi despre OZN-uri

Fostul senator american Harry Reid crede că misterioasele UFO (obiecte zburătoare neidentificate) care au fost observate în iulie 2019 deasupra navelor de război ale Marinei poartă amprenta unei operaţiuni speciale orchestrate de Rusia.

Rusia are tehnologie extraterestră? Alertă la Pentagon. Au fost prezentate dovezi. În acest sens, Harry Reid a cerut decidenţilor să stabilească un program UFO permanent. Cererea lui vine după ce mai-marii de la Pentagon au confirmat autenticitatea fotografiilor şi videoclipurilor care prezintă obiectele zburătoare neidentificate deasupra navelor de război.

Rusia are tehnologie extraterestră?

Într-un interviu pentru mysterywire.com, Reid a discutat despre posibila origine a obiectelor zburătoare misterioase. Când cel care realiza interviul a sugerat că ar putea fi implicaţi chinezii, politicianul n-a ezitat. „Amintiți-vă întotdeauna că Rusia, fosta Uniune Sovietică, este condusă de un om care conducea KGB. Au avut până la 30.000 de agenți la un moment dat, agenți KGB. Deci Rusia este implicată în acest lucru fără nicio urmă de îndoială”, a spus Reid.

El a adăugat că acele UFO reprezintă „ceva ce nu poate fi ignorat” și că președintele Joe Biden ar trebui să fie informat despre această chestiune: „Cred că ar trebui să existe o instituţie permanentă – iar Pentagonul ar fi cel mai bun loc pentru asta -, a cărui singură sarcină este să rămână la curent cu problema UFO”, a completat fostul senator.

Comentariile lui Reid au venit după ce mai multe fotografii din ancheta efectuată de UAP Task Force în cazul acelor UFO au fost făcute publice. UAP Task Force aduna dovezi pentru un raport care în luna iunie va fi prezentat în Congres, conform Mystery Wire. Imaginile au fost obținute de regizorul Jeremy Corbell şi prezintă obiectele neidentificate care în 2019 zburau deasupra celor patru distrugătoare ale SUA, inclusiv distrugătorul USS Kidd Navy.

Harry Reid

UFO în formă de piramidă

Una dintre imagini arată ceea ce pare a fi un obiect în formă de piramidă, în timp ce despre altele s-a spus că sunt drone sau baloane. Marina a spus despre toate că sunt „necunoscute”. Ulterior, un purtător de cuvânt al Pentagonului a declarat pentru Mystery Wire: „Pot confirma că fotografiile și videoclipurile menţionate au fost făcute de personalul Marinei. UAPTF a inclus aceste incidente în examinările lor în curs.”

Confirmarea a venit la o săptămână după ce amiralul Michael Gilday, șeful operațiunilor navale, a recunoscut că nu ştie de unde a apărut stolul misterioaselor drone în formă de Tic Tac care amenințau patru distrugătoare americane în iulie 2019. Gilday a condus o anchetă despre incidentul vehicule aeriene fără pilot (UAV) – aşa acum le-au numit unii – au urmărit distrugătoarele până la 100 de mile marine în largul coastei Californiei.

Jurnalele de zbor au dezvăluit că până la șase aeronave misterioase care au survolat navele de război aproape de o zonă sensibilă de antrenament din Insulele Canalului la viteze de până la 40 mph și cu o manevrabilitate mai mare decât dronele militare americane.Când a fost întrebat direct dacă Marina a confirmat identitatea dronelor, Gilday a răspuns: „Nu, nu am făcut-o.”

„Se întâmplă altceva dincolo de înțelegerea noastră”

Răspunsul acestuia pare să excludă teoria conform căreia dronele ar fi putut proveni dintr-un program militar secret american. Aşa s-a ajuns la temeri că acestea fie au fost construite de o putere militară rivală, fie „se întâmplă altceva dincolo de înțelegerea noastră”.

Reid a apreciat că răspunsul Pentagonului și al guvernului federal este „onest”: „Guvernul federal, inclusiv oamenii de la Pentagon, nu mai critică, nu mai hărțuiesc sau opresc mediatizările persoanelor care raportează aceste evenimente. De fapt, au făcut exact invers în ultimele luni şi le spun acum piloților să raporteze aceste circumstanțe neobișnuite.

Și am apreciat onestitatea Pentagonului. Pentru că la întrebarea «care au fost aceste lucruri», ei spun «nu știm» în loc să încerce să spună că au fost baloane dintr-un fel de experiment meteorologic. Ei spun «nu știm». Și asta e sincer. Asta este sincer.” În ianuarie, Congresul le-a transmis celor din agențiile de informații și Departamentul Apărării că au timp pânăla 1 iunie să dezvăluie informaţii despre UFO uri și fenomene aeriene neidentificate.

Sunt multe mărturii despre UFO

Gilday, ofițerul de rang înalt al marinei, a fost chestionat în legătură cu cunoștințele sale despre recentele întâlniri UFO. „Sunt conștient de aceste apariţii și, după cum a fost raportat, au existat alte observaţii ale aviatorilor şi ale altor nave nu numai din Statele Unite, ci și din alte ţări. Aceste descoperiri au fost strânse și încă sunt în curs de analiză”, a spus el.

Pentagon

O relatare detaliată a întâlnirii din 2019 publicată de The Drive arată că totul a început în noaptea de 14 iulie 2019. Jurnalele de punte ale USS Kidd arată că înainte de ora 22:00 au fost observate două drone. Un echipaj responsabil de documentarea și investigarea contactului cu nave necunoscute – cunoscut sub acronimul SNOOPIE – a primit misiunea să afle cât mai multe informaţii despre obiectele zburătoare misterioase.

La câteva minute de la observare, rapoartele arată că USS Kidd a trecut în modul silențios, minimizând comunicațiile în timp ce încerca să constate care era nivelul amenințării. Acesta a contactat o navă de război din apropiere, de asemenea, în patrulare, USS Rafael Peralta, care la rândul ei și-a activat echipa SNOOPIE.

Şi alte distrugătoare ale Marinei SUA care patrulau în apropiere au început să observe lumini ciudate. USS John Finn a raportat, de asemenea, activitatea UAV și a observat o „lumină roșie intermitentă” la ora 22:03, conform jurnalului de bord. O oră mai târziu, la ora 23:23, USS Rafael Peralta a observat o lumină albă planând peste puntea de zbor. Drona a reușit să plutească deasupra platformei de aterizare a elicopterului distrugătorului în timp ce călătorea cu viteze de 16 noduri și cu vizibilitate redusă.

Au fost 90 de minute pline de tensiune

Contactul de aproape 90 de minute a depășit cu mult capacitatea dronelor disponibile în comerț. În noaptea următoare, dronele s-au întors, dar de data aceasta când navele de război patrulau mai aproape de ţărmul californian. Au fost observate pentru prima dată de către USS Rafael Peralta, iar echipa SNOOPIE a navei a fost angajată la ora 20:39. La 20:56, jurnalele arată că USS Kidd a intrat și ea în contact cu dronele.

„Se pare că dronele au urmărit navele, chiar dacă au continuat să manevreze pe tot parcursul incidentului”, a raportat The Drive. Jurnalele de la bordul USS Russell arată că dronele roiau peste tot, aparent capabile să se miște în orice direcție. USS Russell a avut contact separat cu dronele de nouă ori în mai puțin de o oră.

Apoi, la 21:20 în acea noapte, USS Kidd a observat „mai multe UAV-uri” în jurul navei. USS Rafael Peralta a fost, de asemenea, survolat de patru drone. A fost contactat de o navă de croazieră, Carnival Imagination, al căruit echipaj a raportat pentru că au văzut până la șase drone. Activitatea obiectelor zburătoare neidentificate a continuat până la miezul nopții, fără ca niciuna dintre navele de război să poată constata clar de unde veniseră dronele, conform dailymail.co.uk.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.