Evenimentul Zilei > Actualitate > Rusia a pornit la război! Bombardament violent în Siria. Cum răspunde SUA
Rusia a pornit la război! Bombardament violent în Siria. Cum răspunde SUA

Rusia a pornit la război! Bombardament violent în Siria. Cum răspunde SUA

Avioanele de bombardament rusești au lansat un atac violent în regiunea de nord-vest a Siriei, controlată de rebelii care vor să răstoarne regimul Bashar al-Assad.

Avioanele rusești au lansat cel mai amplu bombardament din ultimele șase luni, de la momentul semnării acordului cu Turcia care stabilește încetarea luptelor majore. Informația a fost furnizată de reprezentanți ai opoziției siriene, citați de Reuters, conform capital.ro.

Martorii atacului au spus că avioanele au lovit ținte de la priferiile orașului oraşului Idlib, în vreme ce regiunea Jabal al Zawya, situată la sud, a fost atacată cu lovituri de artilerie grea din avanposturile armatei siriene.

Avioanele ruse Sukhoi au lovit şi zone situate la vest de oraşul Idlib, iar drone neidentificate au lansat rachete asupra a două orașe controlate de rebelii sirieni, în câmpia Sahel al-Ghab, la vest de provincia Hama.

„Aceste 30 de raiduri sunt, de departe, cel mai greu atac de până acum de la acordul de încetare a focului”, a declarat Mohammed Rasheed, reprezentant al rebelilor, conform sursei citate.

Pe de altă parte, nici oficialii ruși și nici cei ai armatei siriene nu au avut nimic de comentat în legătură cu atacurile lansate.

Tensiunile în zonă au escaladat la cote îngrijorătoare, în această perioadă, după ce au avut mai multe incidente între forțele ruse și armata americană. În aceste condiții, SUA a anunțat că a desfășurat blindate grele în zona de nord-est a Siriei.

Astfel, comandamentul central al armatei americane din Orientul Mijlociu (Centcom) a anunțat că „a  desfăşurat un radar Sentinel, a crescut frecvenţa patrulelor aeriene deasupra zonelor controlate de forţele americane şi a desfăşurat vehicule de luptă Bradley în această zonă controlată de SUA şi aliaţii săi kurzi”.

Măsurile sunt de natură să protejeze forțele coaliției în derularea misiunilor pe care le derulează, în condițiile în care au avut loc mai multe incidente între trupele americane şi forţele ruse amplasate de-a lungul frontierei cu Turcia.

Încă de la începutul războiului civil care a izbucnit în Siria, în anul 2011, trupele rusești au intervenit de partea guvernului sirian, condus de Bashar al-Assad, în vreme ce Statele Unite i-au sprijinit pe rebelii din opoziție.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: