Exercițiile au fost susținute cu succes”, i-a spus amiralul Nikolai Yevmenov, comandantul Forțelor Navale, lui Putin. În timpul exercițiilor, două avioane Mig-31K au exersat lansarea rachetei Kinzhal.

Lansările au venit ca parte a unor exerciții navale importante deținute în Marea Neagră de flotele din nordul țării. Exercițiul, care a implicat peste 30 de nave de război și 40 de aeronave, a avut, de asemenea, lansări de rachete de croazieră Kalibr, precum și o operație rară a sistemului de rachete de coastă Utyos, situată în regiunea Crimeea a Rusiei.

Menținerea și modernizarea marinei rămâne „una dintre cele mai importante priorități ale țării , dacă nu chiar cea mai importantă” , a afirmat Putin, adăugând că Moscova va face tot posibilul pentru a asigura că armata îndeplinește cerințele războiului modern și este dotată cu cele mai multe armament sofisticat.

Rachetele de croazieră Kalibr au fost lansate de pe două tipuri de platforme în timpul exercițiilor din Marea Neagră. Echipajele fregatei Amiral Grigorovici și nava cu rachete mici Orekhovo-Zuevo au efectuat lansări de suprafață, în timp ce submarinul Kolpino a lansat un Kalibr de sub apă, după cum relatează RT.