Evenimentul Zilei > Politica > Ruptură în PSD! Efectul anchetei DNA: Viorica Dăncilă îl sapă la temelie pe Marcel Ciolacu
Ruptură în PSD! Efectul anchetei DNA: Viorica Dăncilă îl sapă la temelie pe Marcel Ciolacu

Ruptură în PSD! Efectul anchetei DNA: Viorica Dăncilă îl sapă la temelie pe Marcel Ciolacu

Ruptură în PSD. Fostul premier și președinte al partidului Viorica Dăncilă a făcut declarații surprinzătoare despre cel care i-a urmat la șefia formațiunii.

Liderul interimar al social-democraților, Marcel Ciolacu a anunțat, în cadrul întâlnirii pe care a avut-o la Constanța cu liderii PSD, că Direcția Națională Anticorupție (DNA) a cerut documente de la partid legate de datoriile și contractele PSD din campania electorală de la prezidențiale.

În acest context, fostul premier Viorica Dăncilă a afirmat, duminică seară, că nu crede că e o informație veridică, referindu-se la ancheta DNA în interiorul PSD.

„Nu cred acest lucru. Nu comentez declarații pe surse. Mai mult, nu cred că Marcel Ciolacu ar fi făcut astfel de declarații. Ar fi cel puțin bizar dacă domnul Ciolacu ar ști pe cine vor chema procurorii la DNA. Eu, personal, nu știu să existe vreo anchetă privind derularea campaniei prezidențiale a PSD. Într-adevăr, din câte știu, există o anchetă care vizează perioada 2017-2019, înainte ca eu să devin președinte al partidului. Vă garantez că eu, în calitate de președinte de partid și de prim-ministru, am respectat întotdeauna legea.

De asemenea, vreau să menționez că de activitatea financiară, contracte care vizau campania electorală, s-a ocupat secretarul general și trezorierul partidului. Sunt sigură că activitățile financiare s-au derulat corect, din punct de vedere legal, în toată această perioadă”, a spus Dăncilă.

Liderul social-democraților ar fi anunțat, în cadrul întâlnirii pe care a avut-o la Constanța cu liderii PSD, că Direcția Națională Anticorupție a cerut documente de la partid legate de datoriile și contractele PSD din campania electorală de la prezidențiale. Se așteaptă că asta va fi o temă de campanie împotriva PSD.

În această situație, toți președinții de organizații i-ar fi spus lui Ciolacu că trebuie neapărat să fie depusă o moțiune de cenzură fiindcă, altfel, PNL le va lua toți primarii înainte de alegerile locale. Moțiunea ar trebui depusă în luna septembrie, înainte de alegerile locale, pentru a-i descuraja pe primari să plece către PNL.

Despre presupusa anchetă DNA în interiorul PSD, Viorica Dăncilă a spus că nu crede aces lucru.

„Nu cred acest lucru. Ar fi bizar dacă Ciolacu ar ști pe cine vor chema procurorii”, potrivit antena3.ro

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.