Evenimentul Zilei > Social > Rugăciunea de Sfinții Ioachim și Ana. Se spune că îndeplineşte orice dorinţă
Rugăciunea de Sfinții Ioachim și Ana. Se spune că îndeplineşte orice dorinţă

Rugăciunea de Sfinții Ioachim și Ana. Se spune că îndeplineşte orice dorinţă

Pe data de 9 septembrie este o sărbătoare importantă pentru creștinii ortodocși din întreaga lume, Sfinții Ioachim și Ana, părinții Preacuratei Născătoare de Dumnezeu, Fecioara Maria.

La sărbătoarea Sfinţii Ioachim şi Ana, pe 9 septembrie, credincioşii pot rosti cea mai puternică rugăciune, despre care se spune că îndeplineşte orice dorinţă.

Potrivit calendar ortodox, sărbătoarea de Sfinții Ioachim și Ana este prăznuită de Biserica Ortodoxă, în fiecare an, pe 9 septembrie. Tot în această zi sunt pomeniți și Sfinții Onufrie, Chiriac de la Tazlău, Sfântul Cuvios Mucenic Severian, dar și Sfântul Hariton.

Sfânta Ana s-a căsătorit cu Ioachim încă de tânără, însă abia la o vârstă foarte înaintată a reușit să dea nașterea Fecioarei Maria, cea care va avea să fie mama Mântuitorului Iisus Hristos.

Timp de 30 de ani, Sfinții Ioachim și Ana s-au străduit să aibă un copil, însă chiar dacă nu au primit această binecuvântare, aceștia nu au încetat să ducă o viață bineplăcută lui Dumnezeu. Drept pentru care Bunul Dumnezeu nu le-a lăsat neascultate rugile.

Rugăciune puternică, făcătoare de minuni

„Într-un moment de durere, Sfantă Ana, mama Sfintei Fecioare Maria, eu vin acum la tine cu speranţa că mă vei ajuta şi cu inima plină de veneraţie. Tu eşti o făptură preaiubită de credincioşi, şi mai ales de femei, pentru că, datorită sfinţeniei vieţii tale, ai fost aleasă de Dumnezeu să fii vrednică, să fii mama Sfintei Fecioare Maria, care este binecuvântată între toate femeile şi Născătoare de Dumnezeu.

Plini de încredere şi de veneraţie pentru minunatele haruri pe care le-ai primit, te rog, o milostivă Sfântă Ana, să binevoieşti a mă primi în grupul celor pe care-i ocroteşti în mod deosebit.

Ia-mă sub puternica ta pază şi dobândeşte-mi de la Dumnezeu harul să pot avea o căsnicie fericită, până la adânci bătrâneţe, să am copii şi să mă aperi de necazul nerodirii.

Ajută-mă să mă bucur de acele virtuţi cu care tu ai fost înzestrată din plin. Ajută-mă să-mi recunosc greşelile, să le plâng cu amar, să am o iubire înflăcărată faţă de Iisus şi de Maria şi să pot fi de folos semenilor necăjiţi din preajma mea.

Vreau să pot dărui şi eu săracilor aşa cum ai făcut tu şi blândul Ioachim, soţul tău. Fereşte-mă în viaţă Prea Sfântă Ana de orice primejdie trupească şi sufletească şi să fii lângă mine în clipele de boală, de necaz şi de primejdie, până la sfârşitul vieţii mele.
Cu ajutorul tău vreau să ajung la cer, unde s-o pot lăuda împreună cu tine, pe Fecioara Maria, fiica ta. Amin!”

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: