Evenimentul Zilei > Social > Rugăciunea care trebuie rostită, astăzi, 16 septembrie. Are forța de-a dezlega suferințe sufletești și trupești
Rugăciunea care trebuie rostită, astăzi, 16 septembrie. Are forța de-a dezlega suferințe sufletești și trupești

Rugăciunea care trebuie rostită, astăzi, 16 septembrie. Are forța de-a dezlega suferințe sufletești și trupești

Este sărbătoare cu cruce neagră, astăzi, în calendarul ortodox, în care este comemorată Sfânta Muceniță Eufimia. Se rostește o rugăciune foarte puternică.

Creștinii ortodocși o sărbătoresc, astăzi, 16 septembrie, pe Sfânta Muceniță Eufimia, prilej cu care se rostește cea mai puternică rugăciune, despre care se spune că dezleagă toate suferințele sufletești și trupești.

Este sărbătoare cu cruce neagră în calendarul ortodox. Cine a fost Sfânta Muceniță Eufimia și în ce chinuri îngrozitoare a fost ucisă

Conform calendarului ortodox este sărbătoare cu cruce neagră pentru creștinii ortodocși, de Sfânta Mare Muceniță Eufimia, ocrotitoarea femeilor. Sfânta Eufimia s-a născut în Calcedon, din părinți creștini, în vremea împăratului Dioclețian. Aceasta a fost aruncată într-un cuptor încins și supusă unor chinuri groaznice, pentru credința și smerenia ei către Dumnezeu.

Ce spune rugăciunea care trebuie rostită în ziua de 16 septembrie și despre care se afirmă că este făcătoare de minuni

Sfânta Eufimia a fost aruncată la fiarele sălbatice pentru că nu s-a închinat idolilor, aceasta sfârșind într-o zi de 16 septembrie. Credincioșii pot rosti cea mai puternică rugăciune, despre care se spune că dezleagă toate suferințele.

„Mare Muceniţă Eufimia, caută cu milostivire spre lacrimile neamului nostru şi izbăveşte-ne de eresurile care s-au pornit asupra noastră din uneltirea diavolului.

„Ruşinatu-sa cu defăimare mulţimea ereticilor monofiziţi şi feţele lor s-au umplut demultă ocară”

Îndură-te de eretici şi de trădătorii care batjocoresc moştenirea Credinţei Ortodoxe, şi îi ajută să lepede toate rătăcirile şi să vină la Ortodoxie ca să se facă bucurie în Cer pentru îndreptarea lor.

Ruşinatu-sa cu defăimare mulţimea ereticilor monofiziţi şi feţele lor s-au umplut demultă ocară, când au văzut cartea hulelor lor lepădată sub picioarele tale, iar cartea noastră cu dogmele cele adevărate, ţinând-o cinstita ta mână, prealăudată Muceniţă.

Arată şi acum Credinţa cea adevărată şi nimiceşte eresurile cele pierzătoare de suflet. Ajută-ne pe noi, cei ce trăim în această vreme de apostazie, să păstrăm şi să mărturisim Dreapta Credinţă cu preţul vieţii noastre pământeşti, ca să dobândim viaţa cea veşnică şi fericită”.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: