Evenimentul Zilei > Actualitate > Rudele unui bărbat care a murit de COVID dau în judecată o celebră stațiune de schi. A fost un adevărat focar
Rudele unui bărbat care a murit de COVID dau în judecată o celebră stațiune de schi. A fost un adevărat focar

Rudele unui bărbat care a murit de COVID dau în judecată o celebră stațiune de schi. A fost un adevărat focar

Începe procesul în care rudele unui fost jurnalist, infectat cu COVID, cer despăgubiri statului austriac. Bărbatul care a murit după ce s-a infectat cu COVID -19, iar urmașii săi au dat în judecată cunoscuta stațiune de schi, Ischgl, din Austria.

Reclamanții argumentează deschiderea acestui proces civil prin faptul că victima s-a infectat în luna martie, în stațiunea de schi. Soția și fiul pacientului decedat spun că oficialii austrieci sunt de vină pentru asta, pentru că nu au impus restricții la timp. Iar pentru asta cer despăgubiri de 100.000 euro.

Acolo a fost un adevărat focar de infecție, însă autoritățile au primit în continuare turiști. Reclamanții sunt susținuți de Asociația pentru Protecția Consumatorului, care critică îi critică în special pe cancelarul autriac și pe ministrul sănătății de la acea vreme.

Parchetul din Insbruck i-a anchetat pe primarul din Ischgl și patru funcționari din Tirol pentru punere în pericol și neglijență în limitarea răspândirii infecției. Însă, dacă vor fi sau puși sub acuzare, va decide Ministerul Justiției. Până când se va lua o decizie în cazul procesului penal, este posibil ca procedura civilă să fie suspendată, scrie alephnews.ro.

Șeful Asociației pentru Protecția Consumatorului spune că are mai multe acțiuni colective și se așteaptă la aproximativ 3.000 de plângeri împotriva statului austriac. Asta pentru că știm că stațiuinile de schii din Austria au rămas deschise în plin val trei al pandemiei. Iar până acum s-a dovedit că peste 10.000 de turiști s-au infectat în vacanță, la Ischgl.

Ischgl – „Ibiza Alpilor” a fost sursa celui mai mare focar de coronavirus din Austria

În stațiunea Ischgl, denumită „Ibiza Alpilor”, sute de oameni din toată Europa s-ar fi îmbolnăvit anul trecut. Stațiunile St Anton am Arlberg, Sölden și Valea Paznaun, care împrejmuiesc Ischgl, au intrat într-o stare strictă de carantină de la mijlocul lunii martie 2020.

La începutul lunii aprilie, autoritățile locale din domeniul sănătății au spus că Ischgl a fost sursa celui mai mare focar de coronavirus din Austria, infectând peste 800 de austrieci și alți 1.600 de oameni în afara țării, în special în Germania și țările scandinave. Schiorii străini au luat virusul cu ei când s-au întors acasă.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: