Evenimentul Zilei > Actualitate > Românul Mohammad Murad a inaugurat un hotel de 5 stele pe litoral. În prezența Puterii și a Opoziției
Românul Mohammad Murad a inaugurat un hotel de 5 stele pe litoral. În prezența  Puterii și a Opoziției

Românul Mohammad Murad a inaugurat un hotel de 5 stele pe litoral. În prezența Puterii și a Opoziției

Inaugurarea celui mai nou și luxos hotel de pe litoral, Phoenicia Royal, de 5 stele a omului de afaceri Mohammad Murad, a fost evenimentul care, pentru prima dată în ultimii ani, a reușit să îi aducă, laolaltă, într-un cadru relaxat, pe reprezentanții Puterii și ai Opoziției. Și nu numai. Alături de ei, persoane din mediul de afaceri dar și din monden.

Peste 7 milioane de euro l-a costat pe Mohammad Murad hotelul cu 144 de spații de cazare, camere, apartamente și duplexuri cu terase ce depășesc 130 metri pătrați. Și a reușit, ca la inaugurare, să fie prezenți premierul Mihai Tudose și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea. Mohammad Murad este și președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc așa că, înainte de inaugurarea propriu zisă a aranjat o întâlnire cu patronatele din turism. Și așa au aflat premierul Tudose și șeful lui de partid, Liviu Dragnea, despre marile probleme ale turismului.

Șeful executivului le cunoștea de pe vremea când conducea ministerul Economiei. I le-a reamintit Mohammad Murad. Este vorba de forța de muncă deficitară, lipsa promovării turismului românesc, nevoia unui cadru legislativ privind administrarea stațiunilor de pe litoral și nu în ultimul rând situația plajelor, care sunt închiriate nu hotelierilor ci unor firme care nu au nicio legătură cu turismul. Prim ministrul a confirmat că a încheiat în anii trecuți un protocol cu patronatele din turism și a recunoscut că  s-au făcut investiții uriașe pe litoral fără ca investitorii să aibă facilități. “Cu plajele e o tâmpenie imensă, nu se poate așa ceva” a comentat premierul, făcând trimitere la ministrul Turismului, Mircea Dobre, care pregătește masterplanului turismului care va lămuri această problemă. 

Liviu Dragnea a vorbit la final, ca să priceapă toată lumea. Mai ales Mircea Dobre de la Turism despre care a aflat că nu prea comunică dar “nu am nimic cu el, dacă aveam nu era în guvern”. Încântat că “avem o țară prea frumoasă”, Liviu Dragnea și-a arătat bucuria și speranța ca Masterplanul Turismului să fie gata în acest an și “să cuprindă tot, inclusiv problemele legislative”. A sfătuit primarii prezenți la întrunire să se pună bine cu patronatele din turism, iar în privința plajelor, “am țipat și noi, sper sa se vină cu o propunere serioasă, că nicăieri în lume nu e așa ceva”. A sugerat cu alte cuvinte ca legea să fie modificată în așa fel încât investitorii în turismul de pe litoral să aibă drept de preempțiune la închirierea plajelor. 

Panglica inaugurală a hotelului de 5 stele, Phoenicia Royal, a fost tăiată de ministrul Turismului, constănțeanul Mircea Dobre, Mohammad Murad, primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, și, în ultimul moment, premierul Mihai Tudose. Liviu Dragnea a preferat să rămână lângă Cosmin Gușă, într-o parte. În uriașul restaurant luxos al noului hotel, speech-ul lui Mohammad Murad, care vibrează pentru țara care l-a adoptat, Românai, a impresionat asistența. Mai ales pe Rareș Bogdan care, la final, a ascultat imnul României cu mâna la inimă. Vicepreședintele ANAT, Corina Martin, s-a așezat la masă, fix între Liviu Dragnea și Mihai Tudose, ascultând, împreună, imnul. 

Sute de persoane au fost prezente la inaugurarea celui mai nou și luxos hotel de pe litoral. Mohammad Murad a spus, de altfel, că el nu face politică și că are prieteni în tot spectrul politic. Așa se face că, la mesele din marele restaurant, au fost prezenți, nu împreună, dar laolaltă, o mulțime de politicieni și nu numai. Dacă aproape de scenă erau Mihai Tudose și Liviu Dragnea, mai încolo puteau fi zăriți Cătălin Botezatu și Irinel Columbeanu. Nu lipseau nici liberalii Cătălin Predoiu împreună cu Vasile Blaga, iar la o masă alăturată, alți PNL-iști constănțeni, foști și actuali parlamentari. Oameni de afaceri dar și reprezentanți ai mediului universitar, artiști, plus staful care s-a ocupat de organizare au întregit evenimentul.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: