Evenimentul Zilei > International > Românul condamnat la moarte în Malaezia a ajuns într-o stare înfiorătoare. Nu mai are dinți și e piele și os
Românul condamnat la moarte în Malaezia a ajuns într-o stare înfiorătoare. Nu mai are dinți și e piele și os

Românul condamnat la moarte în Malaezia a ajuns într-o stare înfiorătoare. Nu mai are dinți și e piele și os

Românul care se află după gratii în Malaezia, după ce a fost prins cu droguri, și a primit, inițial, pedeapsa capitală, a slăbit foarte mult și este de nerecunoscut.

Ionuț Gologan, românul care a fost condamnat la moarte în Malaezia, a ajuns într-o stare fizică deplorabilă. El a scăpat în cele din urme de pedeapsa capitală, prin spânzurare, după ce a primit o pedeapsă de 20 de ani de închisoare și 10 lovituri de baston. Dumitru Gologan, tatăl celui care a avut probleme uriașe cu justiția din Malaezia, după ce a fost prins că transporta droguri, a vorbit despre experiența terifiantă.

„A rămas fără dinți în gură, a fost bătut și chinuit, a slăbit piele și os”

Băiatul meu a rămas fără dinți în gură, a fost bătut și chinuit, a slăbit piele și os de nimeni nu l-ar mai recunoaște. E greu, e foarte greu. E singurul meu copil. Am fost ajutat cu bani, dar ce folos… Sentința e aceeași. Nu există acord diplomatic între cele două țări.

Copilul meu a fost folosit. Nici nu știa ce e în bagaj, la momentul la care i s-a găsit metamfetamina. Era un copil amărât de la țară, folosit de alții drept cărăuș. Ce-o fi fost în mintea lui…

Nici nu mai contează. Întreaga viața i-a fost distrusă, arată îngrozitor, nici vocea nu i-o mai recunosc când mai vorbim la telefon. Vrea în țară, vrea acasă, dar legile sunt foarte dure acolo pentru trafic de stupefiante. Ne este foarte dor de el. Știm că a greșit, dar nu merita o asemenea soartă”, a spus tatăl lui Ionuț Gologan, conform Antena 3.

A fost condamnat la moarte prin spânzurare în 2016

Ionuț Gologan a fost condamnat la moarte prin spânzurare de către Curtea Federală de Justiție din Malaysia, în 2016. Mai multe delegații din România au negociat cu omologi din Malaysia, iar avocații deținutului au depus și o cerere de grațiere. În acest moment, autoritățile din Malaezia revizuiesc legea care prevede pedeapsa cu moartea pentru cei implicați în traficul de droguri.

„Toate pedepsele cu moartea sunt oprite. Nicio execuție nu va mai fi dusă la capăt din moment ce abolim pedeapsa capitală”, conform ministrului Legii din această țară.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: