Evenimentul Zilei > Justitie > Românul care a îngrozit America de Sud, după ce a ucis doi copii, a fost condamnat la aproape 35 de ani de închisoare
Românul care a îngrozit America de Sud, după ce a ucis doi copii, a fost condamnat la aproape 35 de ani de închisoare

Românul care a îngrozit America de Sud, după ce a ucis doi copii, a fost condamnat la aproape 35 de ani de închisoare

Adrian Secuiu, cetățean român aflat în America de Sud, a fost condamnat la aproape 35 de ani de închisoare, fiind găsit vinovat pentru uciderea a doi copii aflați în grija acestuia. Evenimentul a avut loc în anul 2019.

Românul care a îngrozit America de Sud, după ce a omorât doi minori cu un obiect ascuțit cu care i-a lovit la cap și gât, a fost condamnat la 34 de ani și 8 luni de închisoare, potrivit presei internaționale. Bărbatul găsit vinovat trebuie să plătească și daune către familia celor doi copii.

Condamnat la aproape 35 de ani de închisoare

După audierea martorului la cele întâmplate, precum și anchetarea tuturor probelor prezentate în cadrul dosarului, judecătorii au dat verdictul. Adrian Secuiu a fost găsit vinovat de crimă în ceea ce privește cei doi copii. Evenimentul a avut loc în anul 2019. Inculpatul a fost condamnat la 34 de ani și 8 luni de închisoare și va trebui să plătească familiei și 40.000 de dolari, potrivit La Hora.

Potrivit informațiilor din dosar, Adrian Secuiu a fost surprins în timp ce întâmpina dificultăți cu unul dintre copii, după care i-a ucis pe amândoi, notează sursa citată.

Românul a fost prins anul trecut în Peru, în timp ce încerca să obțină un pașaport de la Ambasada României pentru a se întoarce în țară și a fost apoi extrădat în Ecuador.

Cum a avut loc crima

Adrian Secuiu a fost găsit vinovat după ce a ucis doi copii, de 10 și 14 ani, apoi le-a abandonat cadavrele pe două străzi din orașul Ambato (provincia Tungurahua). Cetățeanul român Adrian Secuiu, căutat de autoritățile judiciare ecuatoriene, a fost arestat în luna aprilie la Lima de agenții Interpol din Peru.

Potrivit anchetatorilor, în 2019 Secuiu i-a ucis pe frații Jaír Alexander C. M. (14 ani) și Nahomi Damaris C. M. (10 ani), care rămăseseră singuri în casa lor din orașul ecuatorian Ambato, în timp ce ambii părinți erau plecați la serviciu. Experții au stabilit că minorii au fost atacați cu un obiect ascuțit (probabil o șurubelniță) la cap și gât. Ipoteza pe care merg anchetatorii este că motivul crimei a fost furtul.

Adrian Secuiu fusese angajat de părinții micuților

Potrivit tatălui victimelor, el și soția sa au călătorit în orașul Ibarra pe 12 decembrie 2019, iar cei 3 copii ai săi, cei doi minori uciși și un alt copil de 4 ani, au rămas singuri acasă. În dimineața zilei de vineri, 13 decembrie, pe străzile Los Mortiños și Los Olleros din Ambato au fost găsite cadavrele celor doi copii, de 14 ani și 10 ani. Aceștia au rămas singuri acasă începând cu ora 23:30 a zilei de joi, după ce părinții lor ar fi plecat într-o călătorie de serviciu în Ibarra.

La întoarcerea acasă la primele ore ale dimineții, părinții au avut parte de un șoc: au fost anunțați că adolescenții au fost găsiți morți, cu multiple răni prin înjunghiere. Presupusul autor al crimei era singura persoană care știa că părinții plecau într-o călătorie.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: