Evenimentul Zilei > Monden > Românul care a făcut afaceri cu Michael Jackson, Frank Sinatra, U2 sau Rihana. A câștigat zeci de milioane de euro și a făcut pușcărie
Românul care a făcut afaceri cu Michael Jackson, Frank Sinatra, U2 sau Rihana. A câștigat zeci de milioane de euro și a făcut pușcărie

Românul care a făcut afaceri cu Michael Jackson, Frank Sinatra, U2 sau Rihana. A câștigat zeci de milioane de euro și a făcut pușcărie

Marcel Avram a fost unul dintre cei mai influenți impresari din industria muzicală și a reprezentat de-a lungul timpului nume legendare.

Unul dintre cele mai sonore nume în România, la începutul anilor ’90, a fost cel al lui Marcel Avram. Un personaj care a devenit extrem de popular în țara noastră, în anul 1992. Erau vremurile când Michael Jackson, supranumit „Megastarul”, domina muzica internațională la toate capitolele. Pentru românii care începuseră o grea și anevoioasă tranziție, un concert al americanului, la București, părea o utopie. Dar, Marcel Avram a făcut posibil acest eveniment.

Marcel Avram a organizat și două concerte ale lui Michael Jackson la București

Care a rămas și acum, după aproape 30 de ani, unul dintre cele mai mediatizate din istoria post-decembristă a țării. Omul care a făcut posibil acest mare eveniment, anunțat în exclusivitate și promovat de „Evenimentul zilei”, a fost Marcel Avram. Unul dintre cei mai importanți impresari din showbiz-ul mondial. Născut în anul 1938, la București, cu origini evreiești, el s-a stabilit în Israel, împreună cu familia, în anul 1948. Tatăl său era grec, mama avea origini evreiești.

Nu a stat decât patru ani aici, iar în 1952 a ajuns în Germania Federală, la Frankfurt. Pasionat de muzică, Avram a fost sedus mai ales de rock`n`roll, care își trăia în acei ani perioada de glorie. Un pas vital face românul în 1970, atunci când fondează  Mama Concerts. L-a avut alături, în această afacere pe Marek Lieberberg. Cei doi parteneri s-au despărțit în anul 1986, din cauza mai multor dispute. În 1989, Mama Concerts a fuzionat cu agenția de concerte „Lippmann & Rau”, care a devenit „Mama Concerts und Rau”.

Listă interminabilă de vedete care au lucrat cu impresarul născut în România

Domeniul de activitate, de-a lungul anilor, a fost legat de producerea emisiunilor de divertisment și organizarea partidelor demonstrative de tenis, la care participau mari nume, ca Ilie Năstase, John McEnroe, Ivan Lendl, Jimmy Connors sau Bjorn Borg.

Marcel Avram a știut să răzbată în această lume dură a impresariatului și să-și construiască relații cu mari personalități ale domeniului muzical. Așa a ajuns să reprezinte și să organizeze concerte pentru nume de legendă. Începând cu Michael Jackson. Megastarul a susținut concertul de la București, în 1992, apoi a revenit în România în 1996.

Marcel Avram a mai lucrat cu Pink Floyd, U2, Rolling Stones, Madonna, Rod Stewart, Prince, Frank Sinatra Bon Jovi, Celine Dion, Elton John, Tina Turner, Rihana, Justin Bieber Miley Cyrus, Enrique Iglesias, Lady Gaga, Alicia Keys sau Usher, după cum apare menționat chiar pe siteul oficial, marcel-avram.com.

A avut probleme cu Fiscul din Germania

În 1997, Marcel Avram a avut probleme cu statul German, din motive fiscale. El a fost arestat din cauza unor presupuse nereguli financiare și a fost condamnat ulterior la 3 ani și jumătate ani de închisoare. După un an, a fost eliberat condiționat. Înainte de aceste probleme, el fusese decorat cu Crucea Federală a Meritului, pe care a returnat-o după ce a ieșit de după gratii, considerând că a fost tratat nedrept.

În 1999, Marcel Avram s-a mutat în Israel, dar după o scurtă perioadă ajunge să se stabilească în Elveția. Acolo unde a fondat compania Entertainment One și, mai târziu, Concerts West AG. Averea sa rămâne un mister, dar a fost creditat de presa din Germania cu câteva zeci de milioane de euro.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: