Muncitorii care s-au întros din Austria și au fost duși în centre de carantină amenință că vor intra în greva foamei.
Costel Popa este unul dintre muncitorii sezonieri care se simte umilit de autorităţi, întrucât spune că li s-a promis că pot merge acasă. Bărbatul şi-a făcut testul de coronavirus în Austria înainte cu o zi de îmbarcarea în trenul special, aşa cum i-au spus cei de la DSP Timiş. Dar când a ajuns în ţară medicii Direcţiei de Sănătate Publică nu au recunoscut nici documentele lui, nici pe ale colegilor, potrivit celor relatate de Ziarul Românesc.
La vârsta la care ar trebui să stea acasă cu nepoții, nevoile l-au trimis la muncă peste hotare
Din puținii bani pe care i-a adunat, a plătit 140 de euro pe testul pentru coronavirus, așa cum i-au spus cei de la DSP Timiș. Cu toate acestea, a ajuns și el în carantină, la fel ca și ceilalți 40 de colegi ai lui. ”Menţionez faptul că săptămâna trecută am sunat la Ambasada României din Viena şi la DSP Timiş unde am întrebat dacă am testul făcut şi este negativ, mai stau în carantină sau stau în izolare acasă".
Greva foamei
"Mi s-a spus că dacă nu este mai vechi de 72 de ore voi merge acasă în izolare. Când am intrat în ţară, ne-au băgat direct în carantină. Eu alături de colegii mei care suntem în hotelul din Timişoara am hotărât să intrăm în greva foamei.”, a spus Costel Popa. “Suntem sechestrați aici, mai rău ca pușcăriașii, că măcar ei au voie să se plimbe prin curte câteva ore".
Încuiaţi în camera de hotel
"Nu este normal așa ceva, mai ales că mi-am făcut testul pentru Covid-19 în Austria și este negativ”, spune revoltat Ilie Ienea. Printre ei se numără și Crina Gașpar, din județul Caraș-Severin. Femeia nu înțelege de ce este necesară carantina instituționalizată, în contextul în care, îngrijitorii de bătrâni, au stat închiși în casă, în ultimele 3 luni. Acum, oamenii sunt revoltați și spun că intră în greva foamei, începând din această seară".
Refuzăm mâncarea până când autoritățile ne vor asculta
”Noi dorim din sufletul nostru să ne auziţi şi pe noi şi să ne daţi voie să continuăm carantina la noi acasă pentru că avem şi noi problemele noastre acasă şi vrem să ne ducem la familia noastră să stăm împreună cu ei, cu riscul că îi carantinăm şi pe ei.”, a declarat Maria Pitic, una dintre româncele care s-au întors din Austria. În total din Austria s-au întors 41 de îngrijitori din mai multe judeţe ale ţării. Cei din Timiş şi Caraş-Severin sunt primii care au anunţat că vor intra în greva foamei, informează ziarulromanesc